Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 5. kolo
04.09.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Joel Pohjanpalo (© AFP)

Finsko těsně porazilo Kazachstán, rozhodl Pohjanpalo

Finsko zvládlo klíčový duel s Kazachy dobře, byť mohlo vstřelit mnohem víc branek. Nakonec mu ke třem bodům stačil jediný přesný zásah, o nějž se po hodině hry postaral Joel Pohjanpalo.

Kazachstán už během dosavadní kvalifikace dokázal nejednou překvapit, ale dnes mu to souzeno prostě nebylo. I Finům ale docela dlouho trvalo, než se dostali do tempa. První větší šanci si vytvořili vlastně až po dvaceti minutách. Pukki přihrál na levou stranu pokutového území Valakarimu, ale brankář Šackyj dokázal střelu domácího záložníka z dobré pozice vyrazit mimo!

První půle toho moc nenabídla a ani jeden z týmů se nedokázal dostat do větší šancí, natož aby utkání nějak kontroloval. Brankář Hradecky se dostal do role neplatícího diváka a Kazachstán jej vlastně přímo nedokázal nijak zastrašit ani vyzkoušet.

Pár minut před koncem první půle Tajkenov vypálil z levé strany zpoza pokutového území, ale mířil opět vedle, takže Hradecky zasahovat nemusel. Po změně stran už to v podání Finů bylo lepší. Nejprve Teemu Pukki pálil levačkou těsně vedle.

O tři minuty později už to ale favoritovi zápasu vyšlo. Uronenův centr z levého křídla dopadl na hlavu Joela Pohjanpala, který si poradil skvěle a hlavičkou poslal míč přesně do sítě. Ke konci utkání se Finsko ještě několikrát pokusilo o taktiku centrovaných míčů, ale nikdo z jeho ofenzivních hráčů už míč do sítě nedostal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele