Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 8. kolo
11.10.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kieffer Moore (© AFP)

Wales těsně přetlačil venku Estonsko, vítězství zajišťoval Moore

Zhruba před měsícem Wales doma Estonsko nedokázal překvapivě porazit, tentokráte si však celek z Britských ostrovů přece jenom napravil svou reputaci a urval v Tallinnu nejtěsnější možnou výhru. Domácí tak definitivně přišli o možnost zahrát si na závěrečném turnaji, neboť za celých devadesát minut nevsítili jediný gól. Hosté se prosadili zásluhou Kieffera Moora.

Vlastně už je před listopadovým programem potřeba rozluštit ve skupině E jen pár otázek, tou nejdůležitější je každopádně ta ohledně druhého místa v tabulce. To aktuálně drží ve svých rukou Česká republika vlivem lepšího skóre, Wales má ovšem ještě jeden zápas k dobru. Tak jako tak by oběma týmům neměla uniknout baráž, do níž mohou postoupit i díky Lize národů.

Hosté před pár dny předvedli solidní výkon v Praze a hodlali na něj za každou cenu navázat taktéž v Pobaltí. A vstup do zápasu se jim vydařil náramně. James rozehrál rohový kop pasem do šestnáctky, odtud hlavou nezacílil Mepham, bleskově po něm ani Ramsey, jehož zastavil bránící Zenjov ve spolupráci s brankářem Heinem, z dorážky už však přece skóroval Moore.

Estonci, kteří si v pátek připsali svou první výhru v kvalifikaci po úspěchu nad Běloruskem, si vytvořili ve zbytku utkání slušné možnosti, efektivita ale v jejich případě vázla. Ve 22. minutě hasil požár hostující stoper Rodon na poslední chvíli proti Zenjovovi, v 50. minutě pak minul velšskou bránu z dobré pozice Sorga a v 77. minutě nevyzrál Sinjavskij na gólmana Warda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Wales Tip 0:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele