Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Joakim Maehle (© AFP)

Dánsko si poradilo se Skoty, navíc jej chránil skvělý Schmeichel

Domácí Dánsko bez větších potíží porazilo Skoty, kteří se do hry pořádně zapojili až ve druhé půli. Jejich šance ale pochytal bezchybný Kasper Schmeichel.

Dánsko vstupovalo do hry se Skotskem jako jasný favorit a tuhle úhlu se jalo naplňovat od samého začátku. Na svého soupeře totiž vletělo s plnou polní, takže než se synové Williama Wallace vzpamatovali, už prohrávali o dvě branky.

Aktivnější Dánsko se díky střelám Poulsena s Damsgaardem snažilo překvapit brankáře Gordona, ale povedlo se jim to až napotřetí. Ve 14. minutě totiž dlouhý pas do vápna našel na zadní tyči rozeběhnutého Daniela Wasse, který byl velmi špatně hlídán. Proto mohl v klidu hlavičkovat a své zakončení poslal na opačnou stranu brány - 1:0.

O pouhou minutu později už to bylo o dvě branky. Na krásný oblouček za obranu mezi dva obránce si naběhl hráč Atalanty Bergamo Joakim Mæhle a defenzivní řada Skotska byla opět přemožena. Zčásti to bylo určitě proto, že reklamovala ofsajd jiného hráče. Ten se ale do hry nijak nezapojil.

Skotsko netušilo, jak na tak nečekanou ztrátu reagovat. Po třiceti minutách navíc málem znovu inkasovalo, když se do zakončení po centru ze strany položil Poulsen. Brankář Gordon byl ale na svém místě.

První půle v podání ostrovního celku byla hodně rozpačitá a směrem dopředu se Skotsko dost trápilo. Skotsko se ale po změně stran trochu zvedlo a mladík Gilmour se dostal do velké šance, jenže ztroskotal na bezchybném brankáři Schmeichelovi. Následně se do útočení zapojil i obránce Andersen, ale jeho hlavička skončila těsně nad.

Delaneyho ránu ze střední vzdálenosti zase zkrotil Gordon. V konečných fázích zápasu se z utkání stal spíš souboj obou brankářů, kteří se překonávali. Oba drželi akcie svých týmů dost vysoko, byť pro Schmeichela to bylo mnohem snazší než pro jeho konkurenta. A když v závěru Schmeichel chytil přízemní ránu Frasera, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Pral bych si vyhru Skotska ale bohuzel vyhraje Dansko Tip 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele