Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Yussuf Poulsen (© AFP)

Dánsko pokračuje ve spanilé jízdě, Izrael smetlo pěti góly

Dánové jsou v kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Kataru suverénní a o jejich síle se jako poslední přesvědčil Izrael. Semifinalista evropského šampionátu vyhrál jasně 5:0, v šesti zápasech neztratil ani bod a dokonce nedostal gól.

Izrael minulý týden nastřílel pět branek Rakousku a na góly bohatý byl i jeho další zápas. Seveřané dali rychle zapomenout na utrápený triumf z Faerských ostrovů, do listiny střelců se postupně zapsalo pět různých hráčů.

Poklidný průběh úvodní části narušila desátá minuta a v ní branka Erana Zahaviho, která nebyla uznána pro ofsajd, na verdiktu sudích na trávníku následně nezměnil nic ani jejich kolega u videa. Domácí s útočnými manévry šetřili, první si nechali na 28. minutu a hned se měnilo skóre. Mikkel Damsgaard založil akci, šťastně si narazil s jedním ze spoluhráčů a jeho bombu s vypětím všech sil vyrazil Ofir Marciano, na to zareagoval Yussuf Poulsen a v poklidu uklidil míč do sítě - 1:0.

Úvodní gól spustil dánský brankostroj a o několik desítek vteřin už to bylo 2:0. Domácí měli výhodu trestného kopu, Daniel Wass posadil míč na hlavu nehlídaného Simona Kjaera a ten se nemýlil. Třešničku na dánský dort následně ve 41. minutě přidal Andreas Skov Olsen, po úniku Maehleho a přisunutí od Damsgaarda se do míče opřel z první a trefil kousek pod šibenici - 3:0.

Izraelci byli směrem dopředu neškodní a nic na tom nezměnila ani dvě střídání během poločasové přestávky, jen labutí píseň představovala hodně nepřesná rána jednoho z noviců na trávníku Hazizy. Po návratu z kabin se opakovaly dvě situace z první půle, hostům nebyl uznán druhý gól, tentokráte kvůli faulu Solomona, v 58. minutě pak na opačné straně Dánové rozehrávali další standardní situaci, Wass v tomto případě našel Delaneyho a Marciano byl znovu bez šance - 4:0.

O osudu duelu bylo rozhodnuto a Dánové si suverénně kráčeli pro šestou výhru. V závěru pak soupeře přitlačili a přidali ještě jednu trefu. V 89. minutě zastavil Hatem Abd Elhamed nedovoleně Maehleho a sudí Tobias Stieler nařídil pokutový kop. Penaltu po shlédnutí videozáznamu sice odvolal, jelikož k faulu došlo ještě před vápnem, konala se ovšem standardní situace a z té padl gól i přesto, že na hřišti již nebyl Wass. Exekuce se ujal Jens Stryger Larsen a přesnou hlavičkou dal výsledku konečnou podobu neuhlídaný Andreas Cornelius.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele