Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 3. kolo
30.03.2021 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Perišić (© AFP)

Chorvatsko vysvobodili náhradníci, Maltu nakonec skolilo o tři branky

Chorvatsko dlouho muselo čekat na prolomení defenzívy maltského výběru. Jeho produktivita vlastně přes hodinu dosti pokulhávala, do akce tak nakráčely čerstvé posily ze střídačky, které se ve finále postaraly o všechno podstatné. Hosté urputně bránili svého protivníka, drželi ho na uzdě, co mu síly stačily, zrodil se ovšem pouze jejich zatím nejhorší výsledek kvalifikace.

Domácí se snažili být aktivní už od úvodních okamžiků, ve 2. minutě se ve vápně do slušné střelecké pozice propracoval Vlašić, avšak po zemi zamířil svou levačkou těsně vedle bližší tyčky. Ve 14. minutě se k hlavičce dostal Pašalić, jemuž nacentroval míč na pravé straně perfektně pracující Vlašić, nicméně jeho oblouček nakonec doputoval jenom na břevno.

Ve 21. minutě se ozval Oršić, který se pokoušel zakončovat technicky, ani on však brankáře Bonella nepřelstil, jelikož jeho pokus neměl potřebnou razanci. Tempo Chorvatů každopádně postupně hodně opadávalo, až do konce první půle si vlastně nevytvořili další povedenější možnost, a museli tak s hledat cestu za úspěchem až v té druhé. Také do ní vstoupili aktivně.

Ve 47. minutě se v pokutovém území objevil nikým nestrážený Vlašić, jenž okamžitě vypálil po přihrávce zprava od Juranoviče, jenže v koncovce měl být přece jenom trochu odvážnější, neboť meruna skončila pouze v náruči Bonella. V 50. minutě se chtěl zapsat na listinu šutérů znovu Oršić, ocitl se sám před hostujícím mužem v rukavicích, toho ale lobem nepřehodil.

Tlak domácího celku sílil, v 53. minutě se hodlal po standardce zahrávané Oršičem prosadit hlavou Pašalić, jenomže do prostoru třech tyčí nemířil. Nakonec se Vatreni přece dočkali své zasloužené odměny v 62. minutě. Perišić přišel z lavičky posílit ofenzívu pár chvil předtím a ihned se uvedl potřebným gólovým zápisem, to když z blízkosti využil pasu zleva od Barišiče.

V tu chvíli byli mimochodem na hrací ploše přítomni taktéž kromě autora asistence u první branky též Brekalo s Modričem a Chorvatsko najednou začalo být produktivní. V 64. minutě ještě z voleje opětovně neskóroval stále neúnavný Vlašić, v 75. minutě se již ale třepotala síť za Bonellem. Nutno podotknout, že pro Maltu se jednalo o poměrně hodně smolný moment.

Oršić rozehrál rohový kop centrem do vápna a po zásahu bránícího Nwoka se chopil balónu Bonello. Hra měla pokračovat dál, nikdo neměl námitek, sudí Tschudi si nicméně všiml, že bylo zahráno rukou, a tak nařídil penaltu, kterou proměnil Modrić. Výhru domácích pečetil v poslední minutě Brekalo, který zacílil pohotově do prázdné brány po nahrávce Perišiče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele