Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 2. kolo
27.03.2021 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost Chorvatů (© AFP)

Chorvatsko skolilo očekávaně Kypr, opětovně ovšem nezářilo

Povinné vítězství se uzmout podařilo. Že by si však mohli Chorvaté úplně vesele plácat po zádech, to se říci rozhodně nedá. Očekávalo se, že vicemistři světa z roku 2018 porazí Kypr větším rozdílem než jen jednobrankovým. Opětovně se potvrdilo, že minulá porážka na půdě Slovinska nebyla výsledkem náhodných okolností a že Vatreni asi nejsou v dobrém rozmaru.

Svěřenci trenéra Zlatka Daliče se chtěli ve svém druhém kvalifikačním souboji prezentovat především daleko lépe v ofenzivních činnostech. Určitě není finální počet osmnácti střel na bránu vyloženě špatným číslem, efektivita v jejich případě však opět pokulhávala. Ještěže proti jinak urputně bránícímu soupeři skóroval aspoň ve 40. minutě záložník Mario Pašalič.

Hosté pod vedením nového kouče Nikose Kostenogloua, podobně jako naposledy v duelu se Slovenskem, neodvedli vůbec špatnou práci, byť se nakonec bodového úspěchu nedočkali. Je ovšem potřeba podotknout, že za celkové dva pokusy mezi tři tyče si pozitivnější rezultát ani zasloužit nemohli. Všudy všeho drželi například také daleko méně času míč na kopačkách.

V 17. minutě se snažil změnit průběžný bezgólový stav Vrsaljko, o pár chvil později taktéž jeho spoluhráč Modrič, ani jeden z nich však napřímo neohrozil gólmana Demetrioua, jelikož mířili jen do zámezí. Až pět minut před přestávkou došlo k rozvlnění sítě, to když hostující stoper Soteriou odvrátil ve vápně míč pouze k číhajícímu Pašaličovi, jenž z blízkosti zacílil.

Ve druhém poločase se oba týmy prosazovaly do útoku opravdu jen velmi sporadicky. Kypr nenašel žádnou cestu za vyrovnáním, Chorvatsko si těsný náskok v podstatě bez větších potíží hlídalo. Horší zprávou ale bylo, že si, stejně jako proti Slovincům, netvořilo s pravidelností gólové šance, a vlastně tak nemohlo své vedení pojistit. Přesto kýžený zisk tří bodů slavilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele