Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 12. kolo
15.10.2021 02:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Chile (© AFP)

Chilští veteráni stále živí naději na postup

Chile je zpět. Navíc nadcházející los je pro andskou zemi velmi přívětivý. Venezuela naopak už prakticky s jistotou končí a zbytek kvalifikace by mohla využít pro budování týmu na příští cyklus.

Začátek zápasu nepřinesl výraznější převahu ani jednoho z týmů. Svůj podíl na tom určitě měla absence tradičního tvůrce hry Charlese Aránguize, který si odpykával trest za dvě žluté karty. Když to však nešlo ze hry, pomohlo si Chile standardními situacemi. V 18. minutě si centr Sáncheze z rohového kopu našel nikým nehlídaný Erick Pulgar, který z ideální pozice nedal brankáři šanci. Ve 26. minutě mělo Chile obrovskou šanci opět po rohovém kopu, po kterém se z bezprostřední blízkosti dostal ke střele veterán Jiménez. Gólman Venezuely Wuilker Faríñez však předvedl skvělý zákrok. Na druhé straně ve 30. minutě zajímavě kroutil střelu do šibenice Ramírez, bránu však o kousek minul. O 7 minut později už to bylo 2:0 pro Chile. Na další perfektní centr Sáncheze si naběhl na zadní tyč znovu Pulgar a zaznamenal svůj druhý gól v zápase.

Chilané nastupovali do druhého poločasu s dvougólovým vedením, ale vědomi si slavné Csaplárovy pasti chtěli své vedení navýšit. Bomba z velké dálky od Diega Valdése však skončila jen na tyči. Poté následovala spíš udržovací pasáž hry, kdy se Venezuela marně snažila o snížení a Chile kontrolovalo hru. Rozhodl až v 73. minutě Ben Brereton, který využil Menesesovy přihrávky za obranu a tváří v tvář Faríñezovi nezklamal a nedal gólmanovi šanci. Chilský gólman Claudio Bravo neměl v zápase mnoho práce, v 81. minutě jej ale protáhl střídající Aristeguieta. Zkušený veterán v bráně se ale nachytat nenechal. Stejný hráč se tlačil do šance i v 85. minutě, na poslední chvíli jej však zablokoval jeden ze stoperů. Zápas tak skončil jednoznačným vítězstvím Chile 3:0.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

TIP: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele