Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 5. kolo
11.10.2021 02:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mauricio Isla (© AFP)

Chile ve vyhroceném zápase dokázalo přehrát Paraguay 2:0

V předzápasové analýze jsem tak trochu Chile odepsal, možná však předčasně. Ztráta na postupové pozice je však stále velká. Na druhé straně Paraguay v kvalifikaci nepředvádí vůbec sebevědomé výkony a pokud nezačne pravidelně vyhrávat, v Kataru si nezahraje.

Paraguay už tradičně zkoušela venkovní zápas celý odbránit, takže ofenzivu měla na starosti prakticky jen domácí strana. Breretonova hlavička ze 14. minuty však byla zblokována obranou a Islova střela z 26. minuty zase letěla hodně vysoko nad. Až ke konci poločasu přišla první opravdu nebezpečná situace. Po rohovém kopu si totiž míč do vlastní brány málem srazil jeden z paraguayských bránících hráčů, svůj tým však skvělým zákrokem podržel zkušený Antony Silva. A hned z následného rohu musel Silva předvést další superzákrok proti hlavičce Paula Díaze. Na druhé straně táhl jeden z nemnoha protiútoků až do vápna Miguel Almirón, jeho centr však dokázala odvrátit chilská obrana. Ve 45. minutě pak Ben Brereton zakončoval pohlednou souhru Vidala s Aránguizem jen nad bránu.

Po změně stran pokračovali Chilané hnaní domácími fanoušky v aktivní hře. Ve 49. minutě po přímém kopu Sáncheze hlavičkoval stoper Maripán, jeho pokus však Silva zkrotil v rukavicích. Arturo Vidal byl o dvě minuty později zase příliš sebevědomý a jeho střela neměla šanci na úspěch. Paraguay velmi často spoléhá na své silné standardní situace a z jedné mohla vstřelit gól v 55. minutě. Po sérii odrazů zakončoval Ángel Romero z otočky, bránu však minul. Do zaslouženého vedení šlo Chile až v 68. minutě, když Isla našel zpětnou přihrávkou Breretona, který z úhlu prostřelil Silvu. Nutno říct, že tuto situaci paraguayský brankář nejspíš podcenil, jelikož čekal, že Brereton bude ještě přihrávat na střed hřiště. Anglický rodák ale opět potvrdil, že je velmi dobrým útočníkem.

Mužem zápasu byl však Mauricio Isla, který zvýšil vedení svého týmu v 72. minutě střelou na vzdálenější tyč a připsal si tak v zápase gól a asistenci. O dvě minuty později zbytečně fauloval loktem Aránguiz Romera, čímž si vysloužil druhou žlutou kartu. Konec zápasu byl až zbytečně vyhrocený a červenou kartu měl vidět i Arturo Vidal za kopnutí do ležícího Arzamendii, rozhodčí však tento incident netrestal. V plném počtu nedohráli ani Paraguayci, protože si v rozmezí 6 minut nechal dát dvě žluté karty také evidentně podrážděný Omar Alderete. V příštím zápase tak budou oba vyloučení hráči svým týmům chybět. Žádný další gól však už nepadl a Chile tak zvítězilo 2:0.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele