Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 14. kolo
17.11.2021 01:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Moises Caicedo (© AFP)

Chile bez vyloučeného Vidala padlo doma s Ekvádorem

Natěšení chilští fanoušci museli skousnout hodně nepříjemnou porážku na domácí půdě proti ambicióznímu Ekvádoru. Ten tak má 4 kola před koncem na svého soupeře náskok 7 bodů. K výhře Ekvádoru přispěl zejména Arturo Vidal svým vyloučením už ve 14. minutě zápasu. Bojovní Chilané však nikdy neskládají zbraně a o postup ještě určitě zabojují. Ekvádor naopak nesmí usnout na vavřínech, protože 23 bodů ještě s velkou pravděpodobností stačit na postup nebude.

Ekvádor začal skvěle a z první šance zápasu dokázal skórovat. Odražený centr Meny si v rohu pokutového území našel Pervis Estupiñán a napálil jej nechytatelně do protějšího rohu branky. Situace se stala pro Chile vážnou ve 14. minutě, kdy si chtěl Arturo Vidal zpracovat vysoký míč nohou a nešetrně nakopl Felixe Torrese do hlavy. Vidal si byl okamžitě vědom své chyby a jeho emotivní reakce musela v každém vyvolat soucit. Červená karta však byla naprosto nezpochybnitelná. Zápas dále nabízel spíše náznaky šancí, a to až do 31. minuty, kdy pořádně rozčeřil vody zápasu pumelicí těsně nad břevno Eduardo Vargas. Na konci poločasu pak na druhé straně zahodil gólovou šanci Ángel Mena, kterému střelu dokázal ztečovat jeden z obránců.

Stejný hráč ohrozil z přímého kopu bránu soupeře pár minut po změně stran. Jeho střelu do šibenice však fantasticky vytěsnil Claudio Bravo. Ángel Mena hrál velmi dobrý zápas a v 59. minutě po skvělém uvolnění na kraji hřiště vyzval ke skórování Michaela Estradu, ten však ani nadvakrát nedokázal míč poslat do brány. Estrada v zápase opravdu neměl střelecké štěstí a v gólové šanci po rychlém brejku na konci zápasu střílel opět jen velmi těsně vedle tyče. Ekvádor však přece jen nakonec dokázal zaslouženě navýšit své vedení. V nastaveném čase sklepl Angulo míč Moisési Caicedovi, který prostřelil Claudia Brava ranou k tyči. Ekvádorci se tak výrazně přiblížili postupu na MS, jistý jej však ještě zdaleka nemají.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele