Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 15. kolo
28.01.2022 01:15 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Argentina se díky trefám Di Maríi a Martíneze dočkala vítězství nad bojovným Chile

Chile sehrálo šlágr kola s Argentinou a bylo se na co dívat. Favorizovaní hosté se brzy dostali do vedení díky trefě Ángela di Maríi, na což ale Chilané dokázali reagovat brankou Bena Breretona. O úspěchu Argentinců však ještě do poločasu rozhodl Lautaro Martínez.

Už jen pohled na úvodní sestavy sliboval nápaditý a ofenzivní festival. Na domácí straně nechyběly opory Aranguíz, Sánchez nebo Vargas, zatímco hosté využili schopností Di Maríi, De Paula, Lautara Martíneze, Papu Gómeze nebo Tagliafica. Přesto má tohle utkání i negativní nádech, protože podle Rodriga De Paula nepustili domácí po příjezdu na stadion soupeře notnou chvíli do šaten ani na toalety.

Po třech minutách hry se k první standardní situaci postavil Alexis Sánchez, jenže pálil těsně vedle tyče. Mnohem přesněji pálil na druhé straně Ángel Di María. Nestárnoucí tahoun PSG si ve středu pole poradil s několika protihráči, natáhl ke střele a vyslal nádherný projektil, který zapadl přesně k tyči! Veterán Claudio Bravo plachtil vzduchem zbytečně - 1:0.

Podobnou šanci na druhé straně zahodil Espinosa, ale Chilanům to zas tak moc vadit nemohlo. Právě Ignacio Espinosa ale po dvaceti minutách hry dokázal vymyslet perfektní pas na nabíhajícího útočníka Bena Breretona a střelec Blackburnu hlavičkou překonal brankáře Emiliana Martíneze, který byl bez šance - 1:1.

Chilané si mohli vzít vedení zpět. Stačilo, kdyby sudí Anderson Daronco odpískal faul na padajícího Vargase. To ale Argentincům zas tak moc vadit nemuselo, protože ještě do konce první půle se jim povedlo dát druhou branku. Gólman Bravo si sice poradil s první tvrdou ránou, ale nikdo z jeho obránců už nedokázal pohlídat Lautara Martíneze. Opora Interu Milán tak snadno doklepla míč do brány.

Přesně ve 45. minutě musel Martínez řešit další tvrdou ránu, kterou vymyslel obránce Diaz Huincales, ale poradil si. Druhá půlka utkání už zdaleka nebyla tak atraktivní. Chile se sice víckrát dostávalo k míči a velmi aktivně napadalo Argentince, jenže ve finální fázi se domácí hodně trápili.

Brankář Martínez musel zasahovat až v posledních deseti minutách. Nejprve se musel předvést proti zakončení hlavou z dílny Eduarda Vargase. V závěru ještě musel zpozornět proti zakončení Bena Breretona. Ten už sice jednou uspěl, ale tentokrát mu to nevyšlo. Jeho rána totiž zamířila vedle tyče. Argentinci získali další důležité vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Bravo Arg. AFA pěkná výhra 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele