Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Todor Nedelev (© AFP)

Bulharsko díky nádherným gólům Nedeleva porazilo Severní Iry

Severní Irsko nezvládlo duel v Bulharsku a s domácím týmem prohrálo 1:2. Viděli jsme souboj dvou naprosto odlišných poločasů, přičemž hlavní hvězdou celého utkání se stal domácí záložník Todor Nedelev. Do sítě brankáře Peacocka-Farrella totiž vstřelil obě branky své země.

Velký zápas zažil především brankář Ivan Karadžov, který kvůli absencí čtyř hráčů ve výběru před ním nastoupil teprve podruhé v kariéře. A to se jedná o ročník 1989, z čehož je vidět, jak ojedinělý zážitek to pro něj musel být. Bulharsko začalo rozhodně aktivně, jako první vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Nedelev, ale to se jen trénoval.

A pak to před brankářem Karadžovem začalo hořet. Thomspon nejprve nádherným centrem našel hlavu Paddyho McNaira, který Karadžova nepřekonal. Po rohovém kopu se zase pověsil do vzduchu Conor Washington a Karadžov měl opět plné ruce práce. Do třetice napálil Thompson tvrdou ranou jen ruce domácího hrdiny.

Ten nestačil jen ve 36. minutě. Hosté ignorovali ležícího Velkovského a pokračovali v akci, kterou likvidoval brankář Karadžov. Jenže na dorážku pohotového Conora Washingtona už neměl nárok a kapituloval. Celou situaci kvůli možnému ofsajdu ještě řešil VAR, ale nakonec gól uznal.

První poločas byl za námi a domácí si ho zrovna moc neužili. Nevíme, co přesně padlo v šatně, ale jisté je, že do druhé půle se vrátil úplně jiný tým. Už po osmi minutách se totiž dostal míč do vápna a šťastnou teč využil záložník Todor Nedelev naprosto famózní ranou! Zamířil k tyči, nechal si balon skočit a ten zaplul za záda brankáře Peacocka-Farrella.

Na dnešní duel bude Nedelev vzpomínat hodně dlouho a minimálně jeho branky stály za několikeré opakování. I ta druhá, rozhodující. Po hodině hry a bez jakéhokoli tlaku hostí si Čočev zpracoval míč za vápnem a nahrál proti noze Nedelevovi, který trefil nechytatelnou dělovkou místo pod břevnem! Krásný fotbalový moment, Peacock-Farrell letěl vzduchem nadarmo. A protože si Severní Irové žádnou další šanci nevypracovali, vrací se domů bez bodů. Bulhaři se naopak osamostatnili na třetím místě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Severni Irsko tip 1:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele