Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Andrea Belotti (© AFP)

Itálie veze z Bulharska další výhru

Reprezentace Itálie nezaváhala ani ve svém druhém zápase kvalifikační skupiny C a v Bulharsku zvítězila po brankách Andrey Bellotiho a Manuela Locatelliho 2:0. Náskok Squadry Azzurri se podařilo zařídit těsně před koncem prvního poločasu po pokutovém kopu prvně jmenovaného střelce. Pojistku na 2:0 vsítil Locatelli až osm minut před koncem.

Oproti zápasu se Severními Iry udělal kouč Roberto Mancini několik změn a například pouze na lavičce náhradníků zůstal střelec Ciro Immobile. Ani Bulhaři nevyběhli ve stejné jedenáctce jako proti Švýcarsku.

Favoritem byla Itálie, o jejíž výhře před utkáním málokdo pochyboval. Hosté od začátku udávali tempo, ale Bulhaři se drželi a snažili se hru Italům znepříjemňovat. První poločas ale nijak atraktivní nebyl, spíše naopak. Na první opravdu výraznější šanci se muselo dlouho čekat a teprve až ve 42. minutě upadl po kontaktu s Danielem Dimovem útočník FC Turín Andrea Belotti a sudí Vinčić odpískal pokutový kop. Exekuce se ujal sám postižený Belotti a utaženou ranou k tyči otevřel skóre. Itálie v prvním poločase splnila úkol a vytvořila si v Sofii náskok.

Italský trenér Mancini ale nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a především v šestnáctce žádal větší důraz i častější zakončení. Jeho protějšek Petrov se na začátku druhého poločasu pokusil oživit hru střídáním a místo Cicinha poslal na trávník Karagarena. Bulhaři se pak přeci jenom dostali do šance a do akce musel i brankář Donnarumma.

Každopádně Itálie měla utkání pod svojí kontrolou a čtvrthodinu před koncem měl na kopačce zvýšení Andrea Belotti. Nejprve Ilijeva šikovně přehodil a balón skončil na tyčce a hned vzápětí z dorážky trestuhodně minul branku. S jednobrankovým náskokem nemohla být Squadra Azzurra klidná, to se však změnilo v 82. minutě, kdy Manuel Locatelli nádhernou technickou ranou uvnitř vápna zvýšil na 2:0. To už byl na hřišti i kanonýr Lazia Ciro Immobile a také on se mohl střelecky prosadit, nebýt skvělého zákroku Ilijeva.

Itálie si náskok bez problémů uhlídala a po druhém kvalifikačním zápase má na svém kontě plný počet bodů, navíc bez inkasované branky. Naopak bez bodu jsou Bulhaři, kteří si hned na startu kvalifikace výrazně přibouchli dveře na světový šampionát.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele