Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 5. kolo
05.09.2021 15:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Wales vyloupil Bělorusko díky hattricku Garetha Balea

Bělorusko sahalo po bodech v utkání s Walesem, ale našlo protivníka, kterému nakonec nedokázalo čelit. Na své nejlepší momenty si vzpomněl vášnivý golfista a občasný hráč Realu Madrid, Gareth Bale. Do sítě domácího brankáře Černika se totiž prosadil hned třikrát!

První poločas se Bělorusku povedl abnormálně, druhý vůbec. Ale pojďme postupně po stopách hvězdy Realu. Celé utkání pro ni začalo fantasticky. Ve čtvrté minutě Gareth Bale sprintoval za dlouhým nákopem až do míst, kde brankář může chytat ještě rukama. Sjarhej Černik se po něm vrhl a fauloval ho, takže někdejší talent Tottenhamu Hotspur kopal penaltu. Té se zhostil bez nejmenších potíží a skóroval - 1:0. Tím přerušil dlouhou sérii dvanácti reprezentačních zápasů bez vstřelené branky.

Po něm se o gól pokusil jedovatou ranou ze střední vzdálenosti mladíček Daniel James, jenže nová posila Leedsu United mířila těsně vedle tří tyčí. A pak Centralnyj Stadion v Kazani propukl v obrovskou vlnu nadšení. Po dvaceti devíti minutách totiž Chris Gunter ve vlastním vápně zasáhl soupeře moc vysoko a sudí Kruashvili pískal druhou penaltu v zápase. K ní se postavil mladý útočník Lokomotivu Moskva Vitalij Lisakowič a trefil přesně - 1:1.

Srovnáno na penalty i na góly ale bylo jen chvíli. Do té doby pasivní Bělorusové totiž zasáhli hodně tvrdě. Wales přišel na polovině hřiště dost zbrkle o míč a Bělorusové se vrhli vpřed. Na dlouhou nahrávku si naběhl Lisakowič, který sice startoval z horší pozice než obránce, ale dokázal ho předběhnout. Pak zakončil náběh dvou na jednoho nahrávkou na Pavla Sedka a ten se se štěstím trefil - 2:1.

Tohle bylo něco, s čím Velšané absolutně nepočítali. A to navíc málem prohrávali větším rozdílem. Stačilo, kdyby pár minut před koncem prvé půle mířil Sačivko trochu přesněji. Po změně stran už Wales neměl na co čekat a zabral. Pár minut nechal brankáře Černika rozehřívat a pak se do něj pustil. Brennan Johnson sice technickým obstřelem z hranice vápna neuspěl, ale když dvacet minut před koncem fauloval Chadarkević Daviese, mohl Gareth Bale přidat druhou trefu z druhé penalty.

Drama pokračovalo. Minutu před koncem Lisakowič po rychlém průniku pálil jen do připraveného Warda. Gareth Bale se ale odmítl smířit s dělbou bodů a ve třetí nastavené minutě dopravil po hodně krkolomném zakončení Harrise se štěstím do sítě - 3:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele