Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 9. kolo
11.11.2021 18:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Severní Makedonie (© AFP)

Severní Makedonie deklasovala Arménii a zůstává ve hře o druhé místo

Překvapivý účastník posledního evropského šampionátu naprosto fantasticky zvládl důležitý zápas v Arménii a díky konstantnímu výkonu uspěl po velmi nečekaném výsledku 5:0. Díky tříbodovému zisku se posunul na druhé místo s patnácti body o dva body před Rumunsko a bude čekat na jeho večerní duel s Islandem. Pokud jeho poslední konkurent v boji o kýženou druhou příčku zaváhá, tak před závěrečným utkáním bude mít situaci ve svých rukách.

Domácí výběr naopak nevyhrál v kvalifikačním cyklu ani pošesté za sebou, tentokráte v Jerevanu dostal lekci z produktivity. Kvůli dalšímu neúspěchu zůstává na čtvrtém místě s dvanácti body a jeho plamínek naděje na světový šampionát v Kataru definitivně zhasl. Svěřenci trenéra Milevskiho ještě v žádném případě nemají vyhráno, nicméně ke splnění svého velkého snu v tuto chvíli nemají zase až tak daleko.

Čtvrteční souboj se přitom mohl vyvíjet úplně jiným směrem, neboť Arménie mohla jít do vedení po necelé čtvrthodině hry. Barseghjan obdržel parádní pas na pravou stranu a před branku poslal míč pro hlavičkujícího Briasca, který však minul hostující branku výrazným způsobem. Reprezentace z Balkánského poloostrova vykročila za důležitým vítězstvím přesně v polovině úvodního dějství.

Do vedení ji dostal Aleksandar Trajkovski, jenž využil parádní práce Aškovskiho na pravé straně po jeho závěrečné přihrávce nemohl minout poloprázdnou branku. Neuběhlo ani dalších patnáct minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, to totiž lídr makedonské ofenzivy Enis Bardhi napřáhl z osmnácti metrů a přízemní pokus usměrnil do levého spodního růžku. Domácí se po změně stran snažili zabrat, ale nebylo jim to nic platné.

Naopak v 66. minutě obdrželi třetí hřebíček do rakve, neboť po zřetelném nedovoleném zákroku Hambardzumjana na Bardhio si postavil míč na penaltový puntík právě šestadvacetiletý záložník španělského Levante a svůj druhý gól v zápase zaznamenal přesnou bombou do pravé šibenice. O šest minut později chtěl na opačné straně vykřesat malou naději hvězdný Henrik Mchitarjan, jenže jeho trefa neplatila kvůli viditelnému ofsajdu.

Namlsaní hosté pak přidali v samém závěru ještě dva zásahy. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem skóroval Milan Ristovski, když po přečíslení dva na jednoho propálil brankáře Jurčenka ranou ze čtrnácti metrů - 0:4. V poslední minutě základní hrací doby navíc zkompletoval hattrick nezastavitelný Bardhi, jelikož využil dalšího nařízeného pokutového kopu po podražení Terterjana na Alioskiho a vzápětí chladnokrevně zavěsil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele