Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

John Stones (© AFP)

Anglie si jen dělí body s Maďarskem

Angličané nedokázali naplnit úlohu favorita a s Maďary si jen rozdělili body. Museli reagovat na penaltu, kterou proměnil Sallai. To se jim povedlo díky brance obránce Stonese, ale víc už svěřenci trenéra Garetha Southgatea nestihli.

Maďarsko nezažívá zrovna ideální chvíle a v tabulce má pod sebou jen dva týmy. Dnes ho navíc čekala dost náročná cesta do Albionu, který je jasným favoritem a zatím ztratil jen dva body. Maďarská obrana nemohla čekat nic příjemného, když se proti ní od začátku postavily hvězdy jako Sterling, Kane, Mount nebo Grealish.

A Angličané opravdu byli od prvních chvil aktivnějším týmem. Jack Grealish chytrou patičkou zrychlil akci posunutím na Shawa. Jeho přízemní centr mířil znovu na domácího kapitána, před ním ale na poslední chvíli zasáhl Zsolt Nagy. Jenže po dvaceti minutách nastal nefalšovaný šok. Maďarsko totiž kopalo penaltu! Luke Shaw trefil ve vápně do hlavy naturalizovaného Maďara Loïca Nega a sudí pískal penaltu! K ní se postavil Roland Sallai a nemýlil se - 1:0.

Angličanům se pochopitelně vůbec nelíbil směr, který dnešní utkání dostalo. Jenže dlouho jim trvalo, než byli schopní s tím něco udělat. Až deset minut před koncem první půlky utkání zahrávali Angličané přímý volný kop zleva a Phil Foden posadil míč přesně na hlavu zakončujícího stopera Johna Stonese, který se nemýlil - 1:1. Ani tohle skóre ale Angličanům nestačilo.

Ke konci prvního dějství se ještě pokoušel prosadit Jack Grealish, jenže na poslední chvíli mu vystavil stopku Nego, který špičkou vypíchl slavnému protihráči míč od kopaček. Phil Foden krátce po změně stran napravo vysunul svého kolegu z Manchesteru City Raheema Sterlinga. Ten pohotově posílal míč před bránu, kde byl připravený Harry Kane, jenže toho ubránili maďarští gerojové.

Angličané rozhodně nepůsobili tak dominantním dojmem, jak se před utkáním zdálo. Útočník Harry Kane se několikrát snažil probít až do šance, ale pokaždé mu chyběl buď jeden krok, nebo přihrávka přišla pozdě. Mladý záložník Phil Foden pár minut před koncem z pravé strany vyslal centr na zadní tyč, kam si nabíhal jeden z domácích, ale brankář Gulácsi vyběhl a vyboxoval míč do bezpečí.

Hostující Maďaři ke konci utkání dost betonovali a nakonec se jim tahle tuhá snaha vyplatila. Z utkání s Angličany si totiž odvezli nečekaný bod!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele