Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 5. kolo
05.09.2021 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jesse Lingard (© AFP)

Dva góly a asistence pro Lingarda. Anglie bez obtíží skolila Andorru

Anglie v pohodovém tempu dospěla k povinnému skalpu Andorry a má namířeno za přímým postupem na světový šampionát. Dosud domácí neztratili ani bod, vstřelili hned sedmnáct branek a jen jednu inkasovali. Celek z Pyrenejského poloostrova se drží na předposledním místě tabulky, na svém kontě má jednu výhru nad San Marinem, zaznamenanou před pár dny.

Vůbec nebylo pochyb o tom, kdo v tomto souboji plní roli jasného favorita. Oba mančafty se naposledy střetly v roce 2009, tehdy The Three Lions nasázeli evropskému trpaslíkovi celkem šest gólů. Tentokráte se museli spokojit s hubenějším vítězstvím, přičemž definitivně zlomit odpor svého protivníka se jim povedlo nakonec až ve zhruba závěrečné dvacetiminutovce.

Jednu jedinou střelu na bránu vyslala za celou dobu Andorra, která si na slavném Wembley Stadium vytyčila evidentně jeden jediný cíl, a to bránit nerozhodný výsledek, co nejdéle mu situace na hrací ploše dovolí. Angličané, stále držící daleko více míč na svých kopačkách, se poměrně brzy uklidnili, skórovali v 18. minutě a vedení udrželi až do závěrečného hvizdu.

Těsně před úvodní změnou skóre se pokoušel z velmi dobré pozice zacílit Saka, nicméně jeho pokus skončil pouze mimo chtěný a kýžený prostor brány, o pár chvil později se ovšem již prosadil jeho spoluhráč Lingard. A nutno podotknout, že na tomto úspěchu se podílel i sám Saka, jehož pas odvrátil obránce Marc Vales jen k nohám nehlídaného anglického záložníka.

Ve 21. minutě se Lingard hodlal zapsat na listinu šutérů opětovně, dokonce se mu podařilo i rozvlnit síť, protože však bylo porušeno pravidlo o ofsajdu, nebyla zkrátka jeho trefa uznána za regulérní. Anglie nepůsobila úplně živým a čerstvým dojmem, vlastně ani takový pocit vzbuzovat nemusela, neboť její sok působil v ofenzívě i nadále pasivně a velmi neaktivně.

Do poločasu se ještě snažil nůžkami navýšit náskok domácích Coady, z hranice brankového území vyzkoušel svou šikovnost nůžkami, avšak míč nasměroval těsně nad břevno. Krátce po obrátce se zpoza šestnáctky opřel do balónu James, jeho technické zakončení už už směřovalo za záda hostujícího gólmana Josepa Gómese, ve finále ale narazilo do brankové konstrukce.

V 72. minutě již Andorra podruhé inkasovala. Bránící Christian García ve vlastním vápně drcl zezadu do podnikajícího Mounta, nařízena byla penalta, kterou proměnil Kane. V 78. minutě se povedlo Lingardovi znovu překonat Josepa Gómese, zamířil parádně ke vzdálenější tyčce do spodního rohu, a zisk tří bodů ještě pečetil hlavičkou Saka po jemném obloučku Lingarda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele