Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Polská reprezentace (© AFP)

Albánie těsně prohrála s Polskem, jedinou branku zaznamenal Świderski

Albánie prohrála s Polskem, ačkoli po většinu utkání rozhodně netahala za kratší konec. Rozhodla ale produktivita a ta byla jednoznačně na straně Sousovy ekipy.

Sudí Turpin věděl, že má před sebou hodně náročných 90 minut. Polsko muselo vyhrát a chtělo pro to udělat maximum. Zatím se mu totiž vůbec nedaří naplňovat roli druhého týmu tabulky a na dnešního soka ztráceli před utkáním jeden bod. Albánie se zase pyšní dobrou obranou a dnes ji čekal velký test. Proti ní se totiž postavilo především trio Zieliński, Lewandowski a Buksa.

Hrál se ale hodně opatrný fotbal. Krychowiak chyboval u vlastního vápna, čímž nabídl možnost pro Ramadaniho. Ten si posunul míč do středu a tvrdě vypálil, jenže měl radši věnovat svou pozornost umístění. Pálil sice razantně, ale o pár metrů nad. Poláci to zkoušeli hlavně přes aktivního mladíka Buksu. Problém byl, že Buksa padal příliš ochotně, tohle umění ještě pětadvacetiletý hráč evidentně neovládl.

Jeho pokusy o pád sice skončily nárazem do země, ale ne penaltou, jak by si Buksa jistě přál. Nutni složit holt domácí obraně, který se opět vyznamenala. A když už to ke konci první půle vypadalo, že si Robert Lewandowski konečně poradí i s Ismajlim, radost z branky mu zkazil kromě dobrého brankářova zákroku především ofsajd.

První minuty druhého dějství patřily domácímu týmu. Vpřed se hnal někdejší produkt Barcelony Rey Manaj, kterému na poslední chvíli vystavil stopku stoper Bednarek. Byli to ale Poláci, kdo se tlačil dopředu. Dvacet minut před koncem pálil Krychowiak a po něm i Zieliński, ale ani jeden brankáře Berishu neprostřelil.

Povedlo se to až Karolu Świderskému, který si v 77. minutě naběhl na přetažený pas od Glicha a na zadní tyči v pádu vměstnal míč za záda brankáře Berishy! Pak musel sudí Turpin utkání pozastavit kvůli přívalu kelímků na hřiště, ale po chvíli odklízení už bylo opět všechno připraveno. Do konce utkání už se ale nic zajímavějšího nestalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele