Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
02.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Rakousko 1:0

Po více než sedmdesát minut se zdálo, že Wales ani na šestý pokus za sebou nedokáže prolomit remízovou kletbu a domácím v zápase s Rakouskem znovu ztratí důležité dva body v cestě za postupem na mistrovství světa. Čtvrthodinu před koncem však Velšany přece jen vysvobodil střídající Ben Woodburn, jenž svůj debut v národním týmu zaklinčoval vskutku výstavním gólem zdálky. A hlavně vítězným: Tým Chrise Colemana triumfoval 1:0 a stále je ve hře o postup na ruský šampionát.

Mladičký forvard Liverpoolu naskočil na trávník v devětašedesáté minutě a nedlouho poté rozvášnil domácí tribuny dalekonosnou ranou na přední tyč, díky níž si Wales zajistil těsné vedení, které již nepustil. S kuriózní bilancí dvou výher a pěti remíz tak velšský národní tým stáhl manko na druhé Irsko na rozdíl dvou bodů, zatímco vedoucí Srbové po výhře nad Moldavskem nadále drží čtyřbodový náskok.

Utkání slibovalo napínavou podívanou, neboť oba týmy k přiživení naděje na postup nutně potřebovaly zvítězit a remíza nic neřešila pro nikoho ze zúčastněných. Právě vzhledem k těmto okolnostem předpovídal manažer Chris Coleman atraktivní a otevřenou podívanou, což se hned potvrdilo šancemi Balea s Ramseym v úvodních minutách, které však skončily nepřesným zakončením.

Teprve po prvotní smršti domácích se osmělili i Rakušané a jeden z nebezpečných centrů Marka Arnautoviče si divže nesrazil do vlastní sítě James Chester. Sám křídelník anglického West Hamu měl posléze největší šanci poločasu, když jej krásným pasem vybídl Baumgartlinger, avšak Arnautovič zakončení z mírného úhlu trestuhodně nezvládl. Když pak nadvakrát neuspěl ani Marcel Sabitzer, odcházelo se k nespokojenosti obou táborů o přestávce do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran měli znovu více ze hry Velšané a brankář Lindner měl co dělat, aby vytěsnil Baleovu ránu zdálky či štiplavou střelu Ramseyho. Když pak ale pár minut po nástupu na hřiště napřáhl sedmnáctiletý Ben Woodburn, byl již rakouský gólman na jeho tvrdý pokus krátký. Vedení domácím málem vydrželo sotva pár minut, neboť krátce po průlomu skóre mohl znovu srovnat aktivní Arnautovič. Jeho gólovou hlavičku však na poslední chvíli dokázal zpod břevna vytáhnout vedle Ashley Williams.

Samotný závěr utkání si již Wales bez větších potíží pohlídal a pohodlně mohl svůj hubený náskok i navýšit. Bale si ovšem vylámal zuby na výtečném Lindnerovi a střídající Robson-Kanu pro změnu pouze orazítkoval pravou tyč. Přesto mohou být Velšané spokojeni, díky výhře 1:0 se mohou v úterý dotáhnout k čelu skupiny D ještě blíže, neboť souběžně s jejich zápasem v Moldavsku dojde i na střetnutí vedoucí dvojky Srbska s Irskem.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele