Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
05.09.2016 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Wales - Moldavsko 4:0

Ani nerozehranost řady hráčů či absence Aarona Ramseyho nezabránily tomu, aby Wales suverénně opanoval domácí utkání s Moldavskem a čtyřmi góly úspěšně vkročil do kvalifikace mistrovství světa. Jako obvykle byl ve středu dění Gareth Bale jakožto autor dvou branek, jehož doplnili Sam Vokes a Joe Allen.

Bale se tímto počinem navíc posunul na historické druhé místo v pořadí střelců a na prvního Iana Rushe mu už s čtyřiadvaceti zásahy schází pouze čtyři další. I s jeho přispěním Wales v pondělí zvítězil vůbec největším rozdílem od triumfu nad Ázerbájdžánem v roce 2003. Moldavané sice přijížděli s nálepkou nepříjemného soupeře, ovšem slepené trefy Vokese s Allenem v závěru první půle zlomily jakýkoliv odpor z jejich strany.

Očekávání fanoušků byla po nedávném mistrovství Evropy vysoká a nebylo se čemu divit - svěřenci Chrise Colemana díky spanilé jízdě až do semifinále vystoupali na žebříčku FIFA na skvělé jedenácté místo, zatímco Moldavsko se krčilo až v druhé stovce. Zároveň však hosté neprohráli o více než dva góly po celé tři roky, a tak bylo potřeba, aby byli Velšané připravení trpělivě dobývat jejich branku.

Úvodní minuty patřily pravému beku Chrisi Gunterovi, jenž se nejprve neúspěšně snažil vybojovat pokutový kop po zákroku Dedova a poté poslal přesný centr k Joeu Ledleymu, jenž však svou ránu namířil přesně do středu brány a připravené náruče brankáře Cebanua. Moldavský gólman tak poprvé inkasoval až v osmatřicáté minutě, kdy Baleův centr našel Sama Vokese a útočník Burnley suverénně hlavou uklidil míč do sítě.

Hned šest minut nato navíc přidal gólovou pojistku Joe Allen, jenž využil zmatku po rohovém kopu a ranou přes houštinu těl zařídil domácím pohodlné vedení 2:0. Hned pět minut po změně stran navíc jakékoli naděje Moldavanů na možné zdramatizování zápasu vzaly za své kvůli chybě Jardana, jehož přihrávku vystihl Gareth Bale a chladnokrevným zakončením obloučkem překonal Cebanua potřetí.

Zbytek utkání se již dohrával v uvolněném rytmu a otázkou jen zůstávalo, zda Bale ukousne Rushův náskok ještě o další gól. To se nakonec sedmadvacetiletému záložníkovi Realu Madrid povedlo v nastaveném čase, kdy si sám vybojoval pokutový kop, který následně také proměnil.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou Moldavsko zatim vede skupinu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Marv

2:0 (Bale oba)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele