Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
09.10.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Wales - Gruzie 1:1

Wales si neodpustil chybu a doma s Gruzií jen remizoval! Překvapení se zrodilo po skvělém výkonu hostí, kteří do utkání dali vše. Přitom to pro domácí vypadalo slibně od prvních minut, protože v 10. minutě je poslal do vedení tahoun Gareth Bale. Jenže hosté po změně stran zabrali a odměnou jim byla vyrovnávací branka Tornikeho Okriašviliho.

Utkání favorita s bojovně naladěnou Gruzií slibovalo napínavou bitvu. Domácí postavili do hry to nejlepší, co mohli, takže jsme se dočkali Williamse, Balea, Vokese, Daviese nebo Ledleyho. Gruzínci se pokusili překvapit, protože individuální kvalita byla jednoznačně na straně domácích. V týmu hostí nenajdeme mnoho hvězd a snad až na Ananidzeho nebo Mčedlidzeho se jedná o podprůměrné hráče.

A když se nedostává kvality, je potřeba ji nahradit bojovností. V tom gruzínský celek vyniká. Domácí od začátku udávali tempo hry a snažili se kombinovat. Volili k tomu především dlouhé nákopy na vysunuté hráče, se kterými si ale obránci Gruzie často věděli rady. Krásnou kombinaci Guntera s Vokesem a následný centr na volného Balea rovněž obrana hostí zlikvidovala, takže brankář Loria zasahovat nemusel.

Přesto kapituloval, když se v 10. minutě domácí ujali vedení. Výborný centr Joea Ledleyho našel přesně hlavu Garetha Balea a hvězda Realu Madrid nedala Loriovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro domácí Wales.

Wales hrozil rovněž z rohových kopů, kterých přibývalo. Musel ale dávat pozor na zadní vrátka. Ananidze se totiž blýsknul skvělým přímým kopem, který lehce pohladil břevno. Hosté dali vědět, že zbraně rozhodně skládat nehodlají. Ke konci první půle Bale prošel přes tři protihráče, ale jeho následná přihrávka nikoho nenašla. Stejný hráč se s balonem hodně potkával také na začátku druhé půle.

Hosté si na něj ale dávali pozor a velmi často jej zastavovali třeba ve třech lidech. Hosté ale přidávali. Varování přišlo ve chvíli, kdy se Okriašvili dostal ke střele zpoza vápna a Hennessey pouze sledoval letící balon. O pouhou minutu ale kapituloval. Jeho obránci mu moc nepomohli, když nechali právě Okriašviliho hlavičkovat zcela opuštěného a krásný pas od Kazajšviliho tak byl přetaven v gól! Wales byl v šoku.

S tím se samozřejmě domácí nechtěli smířit a měli ještě dost času na zvrat. Gareth Bale se dostal k odraženému míči a z první vystřelil, jenže pálil mimo. Pro posílení útoku se na trávník podíval i Hal Robson-Kanu. Dál ale hosté čekali na svou šanci. Po Baleově ztrátě míče Okriašvili posunul na Mčedlidzeho, který šel sám na brankáře. Jenže nakonec mířil mimo! A byli to právě hosté, kteří mohli strhnout vedení na svou stranu. Kazajšvili totiž v závěru trefil břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

zrůdy, nesnáším Wales

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele