Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
02.09.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ukrajina - Turecko 2:0

Sedmé kolo kvalifikační skupiny I nabralo další řádnou zápletku v boji o čelní příčky, jež uzurpuje hned čtveřice národních týmů. Zatímco zápas Chorvatska s Kosovem zůstal vinou podmáčeného hřiště nedohrán a Island překvapivě ztratil všechny body ve Finsku, vítězem a novým lídrem se v tabulce díky výhře 2:0 nad Tureckem stala reprezentace Ukrajiny. O oba góly se postarala novopečená posila Borussie Dortmund, Andrij Jarmolenko.

Vše podstatné se na stadionu v Charkově událo již v první půli. Nejprve se domácí celek ujal vedení v osmnácté minutě, když povedená kombinace Ukrajiny vyústila v nezvedenou ránu Kovalenka, avšak míč v tu chvíli příhodně doputoval k nohám Jarmolenka, pro nějž už nebyl problém usměrnit jej do sítě. Ukrajinský forvard si v tu chvíli připsal jubilejní třicátý zásah přesně v sedmdesátém startu v reprezentačním dresu.

Tři minuty před koncem první půle navíc autor první branky utkání svůj střelecký účet zdvojnásobil. Navzdory obklíčení hráči soupeře ze všech stran Jarmolenko zachoval chladnou hlavu a zpětnou přihrávku Jevhena Konopljanky poslal do sítě podruhé. Na takto nepovedený vstup do zápasu již Turci nebyli schopní po změně stran zareagovat a co se týče boje o postup, zůstávají po prohře 2:0 s jedenácti body i nadále v roli outsidera.

Nadcházející domácí klání s Chorvatskem již musí Turecko k udržení naděje bezpodmínečně vyhrát. Ani Ukrajinu ve zbytku kvalifikace nečeká nic lehkého, ovšem sobotním triumfem se Ukrajinci posunuli z průběžné čtvrté příčky rovnou na první a do venkovního zápasu s Islandem mohou jít se vztyčenou hlavou. Bodový rozdíl mezi oběma týmy je před úterním měřením sil pouhý jeden bod.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HullCity

Jestli chceme pomýšlet alespoň na baráž musíme brát 3 body!!Turci mají těžký los,takže dnešní případná prohra by jim nejspíš vzala naději...2:1!!

Reagovat
smazaný uživatel

fašisto! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Muslimský fanatiku! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

po poločase vedeme 2:0 2 goly yarmolenko tak snad to vydrži i ten druhej poločas

Reagovat
smazaný uživatel

ted hlavne musime dat jeste island a bude to supr

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to uvádět fakta, 1. gol z offsidu a u druhého byl míč dobrých 20 cm za čarou při přihrávce do vápna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele