Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
09.10.2016 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ukrajina - Kosovo 3:0

Ukrajina nakonec potvrdila roli favorita a z utkání proti Kosovu vydolovala plný počet bodů, každopádně vyloženě jednoznačný průběh tenhle souboj neměl. Na neutrální půdě v Krakově nejprve otevřel účet Artem Kravec po půlhodině hry a o další dvě trefy se postarali až v poslední desetiminutovce Andrij Jarmolenko a Ruslan Rotan.

Z bezpečnostních důvodů šlo nakonec do prodeje o dost méně vstupenek než je samotná kapacita krakovského stadionu. Svěřenci Andrije Ševčenka doplatili na to, že Ukrajina jakožto stát neuznává samostatnost Kosova, a proto museli vyhledat vhodný azyl. Původně se mluvilo i o bulharské Sofii, nakonec bylo rozhodnuto o bližším Polsku.

Jako by se Ukrajinci první půlhodinku především rozkoukávali. Soupeř toho vepředu sice moc nevymyslel, na druhou stranu vzadu nijak výrazněji nechyboval. Dvakrát se pokusil zakončit Konopljanka, avšak ani v jednom případě netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Kosovo zahrozilo Rashicou, ten však brankáře Pjatova nepřekonal.

Ve 31. minutě se domácí ujali vedení. Zinčenko nahrával do běhu Kravecovi, ten z hranice pokutového území zkusil vystřelit, a jeho pokus i díky teči obránce Rrahmaniho skončil přesně pod břevnem. Navýšit náskok mohl o pár minut později Jarmolenko, nicméně jeho hodně povedenou střelu zlikvidoval gólman Ujkani.

Ve druhém poločase se Ukrajina vehementně snažila o posílení svého náskoku, jenže kosovská defenzíva většinu útoků zastavovala už v samotném zárodku. Vlastně až v poslední čtvrthodince se na hřišti začalo něco dít. Kravec se v 74. minutě ocitl ve velmi dobré pozici, jenže o kousek kýžený prostor minul.

Až v 81. minutě definitivně uvolnil atmosféru v ukrajinském týmu Jarmolenko. Karavajev poslal centr z levé strany na svého spoluhráče, který se lehkou kličkou při zpracovávání míče zbavil svých strážců a pohodlně zacílil k tyčce. Tři minuty před koncem se ještě trefil Rotan, jenž levačkou usměrnil balón do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
HullCity

Psychika nebude silnou stránkou Kosova,zvlášť po tom debaklu,snad naši potvrdí roli jasného favorita...4:0!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
REPLIKATOR

Proč se hraje v Polsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Ukrajina zatím neuznala Kosovo jako samostatný stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Taký štát nemá čo byť samostatný, trhajú sa oňho Srbi a Albánci. Ja osobne neuznávam Kosovo. A neuznávam ani Ukrajinu, ktorá okupuje Podkarpatskú Rus.

Reagovat
HullCity

Okupuje...tady se někdo snaží být chytrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Skús tam žiť a potom hovor

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele