Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
12.11.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ukrajina - Finsko 1:0

Utkání Ukrajiny s Finskem nakonec žádné překvapení nepřineslo. Favorizovaní domácí totiž uhájili brzy nabyté vedení zásluhou Artema Kravece a poskočili tak se ziskem osmi bodů na druhé místo v kvalifikační skupině I za vedoucí Chorvaty.

Hned ve čtvrté minutě mohl poslat Ukrajinu do vedení právě aktivní Kravec, avšak forvard španělské Granady poslal hlavou centr Butka pouze do brankové konstrukce. Klíčový moment zápasu tak přišel až na samém sklonku čtyřiadvacáté minuty. Jevhen Konopljanka pláchl finské obraně na levém křídle, namířil si to ve sprintu až do pokutového území a perfektním přízemním centrem vybídl ke snadnému zakončení na zadní tyči číhajícího Kravece, jenž se tentokráte nemýlil a z metru rozvlnil síť.

Zbytek utkání se již nesl v méně záživném duchu, neboť domácím se nedařilo na průlom skóre navázat a Finové zase marně hledali skulinku v pozorné ukrajinské obraně. Asi neblíže měl ke srovnání střídající Markkanen, avšak svou šanci trestuhodně zahodil.

Ukrajina tak v Oděse zvítězila 1:0 a díky zaváhání Islandu na chorvatské půdě poskočila právě před severského soka na průběžné druhé místo, které by je poslalo do baráže. V březnu pak budou mít Ukrajinci možnost posunout se ještě výše, neboť v příštím zápase je čeká lídr z Chorvatska, na nějž svěřenci Andreje Ševčenka ztrácí dva body.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady by mohlo byt prekvapeni 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

0:1

Reagovat
HullCity

Měli jsme těm dřevákům naložit víc,ale jelikož nebyli ničeho schopni,tak naši hráči to odehráli bez větší dřiny na 1:0...škoda pro ty diváky,co je přišli podpořit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele