Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
09.10.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajina - Chorvatsko 0:2

Chorvatsko napravilo poslední výsledkové nezdary, klíčové střetnutí v Kyjevě zvládlo lépe než soupeř, nakonec uhájilo svou druhou pozici a o světový šampionát si zahraje v listopadové baráži. Ukrajina především v první půli nepředvedla vůbec špatný výkon, jenže na rozdíl od svého soka jednoduše nedokázalo skórovat.

Svěřenci Andrije Ševčenka nezanechali ve skupině vůbec špatný dojem. Rvali se o svou šanci do poslední chvíle, jenže dvě branky Andreje Kramariče v rychlém sledu v poslední třetině utkání je srazily na kolena. Domácí potřebovali soupeře porazit, což se jim povedlo jen jednou v roce 1995, a tenhle cíl splnit nedokázali.

Kolem chorvatského nároďáku byl v posledních dnech velký humbuk. Poté, co v září nezvládl důležitý zápas v Turecku, zaznamenal také pořádně nečekanou ztrátu s Finskem. Fotbalový svaz se tak rozhodl narychlo odvolat kouče Anteho Čačiče a na jeho místo jmenoval Zlatka Daliče. Šoková terapie zabrala. A Chorvatsko má pořád možnost podívat se do Ruska.

Ukrajina odehrála opravdu velmi dobře první poločas. Směrem dopředu byla daleko aktivnější a několikrát nebezpečně ohrozila nepříliš jistého Subašiče, jemuž kolikrát dělalo problémy neposedný míč zkrotit. Ve 23. minutě napřáhl z velké dálky Rakyckyj a jeho pumelici chorvatský brankář vyrazil s notnými potížemi.

Po půlhodině hry založili domácí pěknou akci na pravé straně. Karavajev prostrčil míč na Jarmolenka, ten následně odcentroval do šestnáctky, kde našel hlavu Konopljanky. Jenže jeho zakončení skončilo pouze mimo. Ve 35. minutě se ještě snažil změnit bezbrankové skóre Stěpaněnko, ovšem i s jeho pokusem si, leč krkolomně, poradil Subašič.

Ve druhém poločase Ukrajina nebyla již tolik schopna zaměstnávat chorvatskou defenzívu, po celou dobu se prakticky do žádné šance nepropracovala. A naopak Chorvatsko na druhé straně ano. Ačkoli jeho výkon nebyl v tomhle střetnutí v žádném případě optimální, když se mohlo ujmout vedení, chytilo svou příležitost pevně za pačesy.

Nejprve Modrič v 62. minutě dostal balón na druhý pokus do pokutového území, tam si na centr seběhl nebráněný Kramarič, jenž hlavičku usměrnil přesně k tyčce. O osm minut později se Kramarič trefil podruhé a zajistil svému týmu baráž. Tentokráte na zadní tyči zužitkoval chytrou a nečekanou přihrávku z voleje od Rakitiče.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to boj snad vyhrajem 2-1

Reagovat
Sw!fty

tak jste to urcali, gratuluji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele