Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
05.09.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko - Chorvatsko 1:0

Turecku se podařilo uzmout díky brance Cenka Tosuna všechny tři body nad Chorvatskem, a protože Island v souběžně hraném klání porazil Ukrajinu, můžeme se v posledních říjnových dvou kolech těšit na tuhou bitvu o postup na světový šampionát. Mezi všem vyjmenovanými čtyřmi celky ve skupině I je totiž pouhopouhý dvoubodový rozdíl.

Domácí se museli rychle oklepat z minulé porážky na Ukrajině a nad dosavadním lídrem, který i přes tuhle porážku o své vedoucí postavení nepřišel, bezpodmínečně vyhrát, aby reálně mohli usilovat aspoň o barážovou druhou příčku. Hosté si i kvůli tomu, že nedokázali vstřelit jedinou branku, situaci zkomplikovali, a vrátili soupeře do boje o první příčku.

Utkání bylo po celou dobu značně vyrovnané, co se statistických čísel týče, ani jeden z celků v žádném aspektu hry nedominoval. Oba týmy možná měly malinko problém s nervozitou, přece jenom se jednalo o hodně důležité klání, v němž bylo k vidění na obou stranách dost nepřesností, a i proto se na jediný přesný zásah čekalo až do závěrečných minut.

První větší šanci utkání si vytvořili Chorvaté v 5. minutě. Brozovič podnikl výpad vpřed středem hřiště, přistrčil míč doprava na Kovačiče, ten ale z úhlu gólmana Babacana nepřekonal. O pár chvil později rozehrával Modrič standardku, poslal centr do šestnáctky, kde evidentně zahrál rukou bránící Yilmaz, penalta za jeho přestupek se ovšem nepískala.

Turecko mohlo udeřit dvě minuty na to, do reprezentace navrátivší se Turan se uvolnil po podbídce Özyakupa v šestnáctce, přihrával na bližší tyčku Tosunovi, jenže tomu nevyšel krok, a tak jeho nepovedené zakončení z vyložené pozice skončilo mimo. Pak tempo hry hodně opadlo, do konce poločasu jsme se vlastně nedočkali žádného dalšího ohrožení obou brán.

V 52. minutě Chorvatsko mělo k dispozici přímý volný kop, Modrič poslal pas na hlavu Lovrena, s jeho střelou si však Babacan velmi snadno poradil. V 57. minutě Modrič založil parádní akci ve středu pole, našel svou nahrávkou ve vápně zcela volného Perišiče, ten pálil z první, jenže míč usměrnil po zemi pouze vedle vzdálenější tyčky.

A protože asi o něco aktivnější Chorvatsko své příležitosti proměnit nedokázalo, udělal to soupeř za něj čtvrthodinu před koncem. Gól si na svůj vrub zcela určitě může připsat hostující brankář Subašič, jenž nepříjemnou pumelici Özyakupa vyrazil nejistě pouze před sebe na kopačku Tosuna, a ten z blízkosti neměl problém přesně zacílit.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele