Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
10.10.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Švédové si s Bulhary pohráli a jdou do čela skupiny A

Po úvodní remíze s Nizozemskem a nepřesvědčivé výhry nad Lucemburskem ukázali Švédové poprvé své kvality naplno, což odnesl bulharský národní tým gólovou smrští a vysokou prohrou 3:0. Již v první půli poslali domácí tým vstříc vítězství Ola Toivonen s Oscarem Hiljemarkem, jež po změně stran doplnil Victor Lindelof.

Švédský triumf přitom mohl být ještě vyšší, ovšem brankář Stojanov předvedl hned několik prvotřídních zákroků a zvláště během úvodní půlhodiny ještě hosty držel nad vodou. Hned po šesti minutách bulharského gólmana prověřil Ola Toivonen hlavičkou gólových parametrů, kterou ovšem Stojanov krásným zákrokem dokázal udržet před brankovou čarou. Další výtečnou šanci pak zahodil Hiljemark, jenž příliš dlouho otálel se zakončením, až mu na poslední chvíli stihla bulharská obrana střelu zablokovat.

Přesto se právě tito dva zmínění švédští reprezentanti ještě do přestávky gólově prosadili. Nejprve v devětatřicáté minutě švédská akce po pravé straně vedla až k nepřehledné skrumáži před bulharskou brankou, kde se díky Bergově nepřesnému zakončení patičkou i teči bránícího Toneva dostal k zakončení Toivonen a tentokráte již s přehledem zavěsil.

Takřka hned vzápětí mohli doposud bezzubí Bulhaři zničehonic srovnat, jenže zaváhání švédské defenzivy nedokázal unikající Ivelin Popov potrestat vinou nepřesného zakončení. Místo poločasového výsledku 1:1 tak nakonec ukazatel skóre ukazoval dvoubrankový náskok domácích. V pětačtyřicáté minutě totiž výbornou zpětnou přihrávku Kraftha proměnil křižnou ranou Oscar Hiljemark.

Třináct minut po změně stran pak jakékoli zbytky bulharských nadějí na zvrat rozmetal Victor Lindelof, jemuž po rohovém kopu přiťukl hlavou míč Toivonen a stoper lisabonské Benfiky snadno zblízka skóroval třetí gól utkání a zároveň svůj vůbec první v reprezentačním dresu. V závěru ještě mohl navýšit skóre z rychlého protiútoku Jimmy Durmaz, avšak Stojanov předvedl další špičkový zákrok nohou, přestože Durmazova rána šla do jeho protipohybu.

Utkání tak skončilo snadnou výhrou Švédů 3:0, díky níž jde severský celek do čela skupiny A, o které se dělí s vicemistry Evropy z Francie. Bulhaři zůstávají čtvrtí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bulhari prekvapi, zajimavej kurz na hosty.

tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Svedsku to tezko, sam jsem z Bulharska a vim ze oni na nas umi. Nepadli doma ani s Nizozemskem takze pro me jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele