Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
11.06.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Srbsko - Wales 1:1

Národní tým Walesu výsledkem na srbské půdě uhrál již pátou remízu za sebou a jeho kvalifikace na mistrovství světa v Rusku se již notně komplikuje. Hosty sice dostal do vedení Aaron Ramsey, ovšem sedmnáct minut před koncem srovnal Aleksandar Mitrović a stanovil tak konečné skóre 1:1.

Při absenci vykartovaného Garetha Balea spadala největší zodpovědnost ve velšském týmu na záložníka Arsenalu Aarona Ramseyho, jenž v pětatřicáté minutě ukázal nejen pevné nervy, ale také znalost historických fotbalových reálií. Po nanejvýš okatém tahání za dres Sama Vokese totiž rozhodčí Manuel de Sousa ukázal na značku pokutového kopu a Ramsey na témže stadionu, kde se Antonín Panenka prezentoval slavnou vítěznou penaltou ve finále mistrovství Evropy proti Západnímu Německu, předvedl Ramsey totéž jemné načechrání míče do sítě, byť ne přímo do středu brány.

Od průlomu skóre ovšem převzali herní iniciativu Srbové, kteří se marně dožadovali odpískání penalty ve vlastní prospěch po nastřelené ruce Guntera či Matićově pádu v šestnáctce. V třiasedmdesáté minutě se už ale domácí přece jen dočkali vyrovnání, když střídající Prijović po perfektní Gudeljově kolmici vybídl patičkou k zakončení Aleksandara Mitroviće, jenž ranou na přední tyč propálil brankáře Hennesseyho, stejně jako v listopadu loňského roku v Cardiffu. Odvetný zápas Srbska s Walesem tak dopadl stejně jako ten první, tedy dělbou bodů za remízu 1:1.

Velšany po letní pauze čekají duely s Rakouskem a Moldavskem, které již musí bezpodmínečně vyhrát, zatímco Srbsko se utká rovněž s Moldavany a poté zavítá na půdu Irska.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele