Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
05.09.2016 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Srbsko - Irsko 2:2

Utkání plné zvratů, v němž jakoby žádný tým nakonec nechtěl zvítězit, proběhlo v Bělěhradě, kde domácí Srbové remizovali s Irskem 2:2. Hosté šli hned na úvod do vedení díky trefě Hendricka, ovšem jejich balkánský sok po změně stran zareagoval obratem v rozmezí sedmi minut, kdy se prosadili Kostić s Tadićem. Devět minut před koncem pak alespoň bod za remízu vystřelil Irům Daryl Murphy.

Pro třiatřicetiletého Murphyho šlo o vůbec první reprezentační zásah v kariéře a především díky němu se nakonec matný irský výkon přehlédne mnohem snáze, než kdyby tým Martina O’Neilla odjížděl s prohrou. Irové si zahrávali takřka celý zápas a byli jen stínem týmu, který se prezentoval na nedávném mistrovství Evropy ve Francii. Jistý vliv měla určitě nerozehranost hráčů jako Seamus Coleman, který v nové sezoně doposud neodehrál ani minutu ligového fotbalu, či absence Shanea Duffyho s Jamesem McCarthym.

Přesto si hosté připsali nejlepší možný vstup do utkání. Hned po třech minutách totiž Robbie Brady přinutil přímým kopem k zákroku mladého brankáře Rajkoviće, který vyboxoval míč pouze k Johnu O’Sheaovi. Zkušený stoper Sunderlandu bez rozpaků vrátil míč zpět před bránu k nohám Shanea Longa, jenž připravil jemným dotykem palebnou pozici pro Jeffa Hendricka a čerstvá posila Burnley nezaváhala - 1:0 pro Irsko.

Domácí odpověděli ráznou ofenzivou, jenže všechny jejich střelecké pokusy přicházely z uctivé vzdálenosti a brankář Randolph neměl větší potíže s jejich pochytáním. Irové se sice po dlouhé pasáže hry pouze bránili, ale i tak nadále hrozili alespoň ze standardních situací. Osm minut před koncem první půle měl po Bradyho přímém kopu druhý gól na hlavě Jonathan Walters, avšak tentokrát si Rajković poradil. Když pak na samém sklonku první půle neuspěl ani Mitrović, šli Srbové do kabin s jednobrankovým mankem a bučením na tribunách bělehradského stadionu.

Sedmnáct minut po změně stran již měli domácí příznivci důvod k radosti, když Tadić našel neobsazeného Kostiće a bylo srovnáno. Hned pět minut nato navíc aktivní Kostić upadl po souboji s Waltersem, což rozhodčí posoudil jako penaltový zákrok. Dušan Tadić nabídnutou příležitostí nepohrdnul a Srbové rázem vedli.

Než se Irové mohli vzpamatovat, vypracoval si jejich soupeř řadu dalších šancí, z nichž nejvíce vynikla ta střídajícího Pavloviće, jenž nepochopitelně z bezprostřední blízkosti napálil míč do břevna. Místo pojištění vedení tak přišla irská odpověď. Waltersův gól ještě nebyl uznán kvůli postavení mimo hru a James McClean v dobré pozici poslal svůj hlavičkový pokus mimo, ovšem střídající Murphy již nezklamal a přetavil Bradyho rohový kop ve vyrovnání a konečný výsledek 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Marv

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele