Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
05.09.2016 20:45 CET
8 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělé po perfektní druhé půli rozdrtili Lichtenštejnce 8:0

Španělsko odstartovalo kvalifikaci mistrovství světa ve velkém stylu, když na domácí půdě rozdrtilo Lichtenštejnce v poměru 8:0. Hosté ještě v první půli stačili odolávat neustávajícímu španělskému tlaku, ovšem pasáž hry mezi pětapadesátou a sedmašedesátou minutou se jim stala osudnou, neboť právě v tomto rozmezí La Roja nasázela čtyři góly. Nový kouč Španělů Julen Lopetegui si tak odbyl úspěšnou soutěžní premiéru.

Veledůležitý první gól se domácím povedlo vstřelit hned v desáté minutě. Kokeho přímý kop z levé strany skončil až na zadní tyči, kde jej hlavičkující Diego Costa usměrnil přesně k tyči. Ve zbytku první půle sice Španělé měli svou klasicky drtivou převahu na míči, ovšem k ohrožení lichtenštejnské branky se příliš nedostávali. Do kabin se tak odcházelo za hubeného vedení favorita 1:0.

Po změně stran vyběhl na trávník místo Thiaga Alcantary Nolito a právě nová posila Manchesteru City se hned po deseti minutách pobytu na hřišti postarala o druhý gól večera. Nolito totiž zahlédl náběh Sergiho Roberta a skvostnou kolmicí jej vybídl ke snadnému zakončení tváři v tvář brankáři Jehlemu. Tím Španělé odstartovali gólovou smršť, v níž pokračoval David Silva po přízemním centru Vitola, pak pro změnu Vitolo po přihrávce Davida Silvy a na průběžných 5:0 upravil Diego Costa, jemuž první ránu ještě Jehle reflexivně vyrazil, avšak na dorážku hlavou již neměl šanci zareagovat.

Teprve pak La Roja opět o trochu zvolnila a dovolila Lichtenštejncům se alespoň trochu otřepat. To se však změnilo s nástupem střídajícího Álvara Moraty, jehož hlad po gólech byl v závěrečné desetiminutovce plně nasycen. Nejprve útočník Realu Madrid prudkou ranou na přední tyč propálil Jehleho a hned o minutu později střelou z hranice pokutového území přidal i sedmý španělský zásah večera.

Dvě minuty před koncem mohl dokonce Morata vsítit hattrick, ale do třetice již na Jehleho nevyzrál. To se pak v devadesáté minutě povedlo Davidu Silvovi, jenže rozhodčí nakonec jeho trefu neuznali kvůli postavení mimo hru. Silva si však nepřízeň rozhodčích nenechal líbit a hned vzápětí využil Nolitovo sklepnutí k výtečné střele na přední tyč, kam se zubožený Jehle natahoval marně. Španělé tak zvítězili díky perfektnímu výkonu v druhé půli drtivě 8:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
REPLIKATOR

8:0

Reagovat
m.sali

Reagovat
Mořská vosa

Reagovat
ADM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele