Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
24.03.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Španělsko - Izrael 4:1

Španělský národní tým nepřipustil v domácím zápase s Izraelem žádné překvapení a suverénní výhrou 4:1 se nadále udržel v čele kvalifikační skupiny G. O pohodlné poločasové vedení 2:0 se postarali David Silva s Vitolem, jež krátce po změně stran doplnil třetí trefou Diego Costa. Následné snížení Refaelova bylo již pouhou kosmetickou úpravou skóre, stejně jako závěrečná branka Isca dvě minuty před koncem.

Svěřenci Juliena Lopeteguiho se tak stále přetahují o jediné přímé postupové místo na mistrovství světa s druhou Itálií, která v zápase s Albánií rovněž nezaváhala a má tentýž počet bodů. Ve prospěch Španělů momentálně hraje lepší skóre, ovšem všechno směřuje k odvetnému zápasu obou celků na španělské půdě, k němuž dojde za necelý půlrok na začátku září.

Domácí v Gijónu neponechali nic náhodě a již od úvodních minut zápasu dominovali. Izraelský brankář Ofir Marciano sice dokázal první nebezpečnou ránu Thiaga Alcantary vytěsnit na břevno, ovšem na zbytek večera již nebude vzpomínat v dobrém. Ještě neuplynula ani čtvrthodina hry a Španělé se ujali vedení, když nejprve poslal míč mezi nohama bránícího hráče Jordi Alba a po jeho pasu zopakoval totéž na Marcianovi zakončující David Silva.

Těsně před poločasovým odchodem do kabin pak navýšil vedení Španělska Vitolo, jenž se vyhnul postavení mimo hru a k vlastnímu mírnému překvapení záhy skóroval, když jeho nedůrazná rána unikla Marcianově vytrčené rukavici a došourala se až do sítě. Jen šest minut po změně stran korunoval španělskou dominanci Diego Costa, jenž nejprve v zakončení hlavou před odkrytou brankou selhal, ale hned vzápětí své zaváhání napravil povedenější hlavičkou po rohovém kopu.

Čtvrthodinu před koncem se alespoň čestného úspěchu dočkali i hosté, a to rovněž po standardní situaci. Gershonova hlavička ještě skončila pouze na tyčce, ovšem odražený míč připadl volnému Lioru Refaelovovi, který jej bez váhání poslal nekompromisní ranou pod břevno. Poslední slovo však měli Španělé. V osmaosmdesáté minutě se po kombinaci střídajícího dua Aspas - Isco prosadil druhý jmenovaný chytrou ranou na přední tyč a upravil skóre na konečných 4:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele