Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2017 20:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Španělsko - Albánie 3:0

Bez jakýchkoli pochybností zvládla španělská reprezentace i poslední domácí zápas kvalifikace mistrovství světa a výhrou 3:0 nad Albánií si již s předstihem zajistila přímý postup na nadcházející ruský šampionát. Všechny tři góly vsítili hráči v červeném již během první půle, když se postupně trefili Rodrigo, Isco a Thiago Alcantara. Španělé tak s výjimkou remízy v Itálii proplouvají skupinou G s osmi vítězstvími a závěrečný zápas v Izraeli si již mohou plně užít.

Jediný, kdo si z domácích tento triumf příliš neužil, mohl být Gérard Piqué. Obránce Barcelony se totiž musel celý zápas vypořádat s pískotem a bučením řady fanoušků na tribunách, neboť se španělským příznivcům nelíbilo jeho rozhodnutí zúčastnit se nedávného kontroverzního katalánského referenda o nezávislost. Třicetiletý stoper se poté dokonce nabídl, že z reprezentace odstoupí, pokud bude jeho účast představovat problém, ovšem tým v čele s Julienem Lopeteguim Piquého podpořil, stejně jako někteří diváci na stadionu v Alicante.

Domácí proti zataženým Albáncům na nic nečekali a od prvních minut podrobili soupeře soustavnému tlaku, který brzy přinesl ovoce. Po čtvrthodině hry si Iscův jemný oblouček zpracoval Rodrigo a parádní křižnou ranou z voleje překonal zaskočeného brankáře Berishu poprvé. Od zásahu forvarda Valencie neuběhlo ani deset minut a náskok favorita byl již dvojnásobný. Tentokráte se Isco proměnil z nahrávače ve střelce, když jej v hloubi pokutového území našel skrytou přihrávkou Koke, a záložník Realu Madrid nekompromisní ranou pod břevno nedal Berishovi šanci.

Aby toho pro rozloženou Albánii nebylo málo, ještě do půlhodiny hosté inkasovali i do třetice. Povedený centr debutanta ve španělském dresu Álvara Odriozoly našel v šestnáctce naběhnuvšího Thiaga Alcantaru, jenž s přehledem hlavou uklidil míč k tyči. Od té chvíle již Španělé mohli utkání dohrávat v pohodovém tempu a jedinou otázkou bylo, zda ještě po změně stran už tak vysoké skóre navýší. Ve dvaapadesáté minutě k tomu měl blízko aktivní Rodrigo, ovšem tentokráte na Berishu nevyzrál.

Až během závěrečné půlhodiny se ke slovu dostali také albánští fotbalisté, kteří měli obzvláště blízko ke snížení po hlavičce Armanda Sadikua, jenže Davida de Geu v tu chvíli zachránila branková konstrukce. Gólman Manchesteru United si poté poradil s pokusem Latifiho a skóre 3:0 tak vydrželo až do samého konce.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele