Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
05.10.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Němci vezou z Belfastu snadné tři body

Němci si v Belfastu poradili s domácím mužstvem jednoduše 3:1 a připsali si další tři body. O branky se postarali Rudy, Wagner a Kimmich, zatímco v dresu domácích se až v závěru prosadil Josh Magennis.

Severní Irsko už má zaručenou účast v baráži a dnes se chtělo předvést před dalším evropským velikánem. Na programu dne byl střet s Německem, což brali domácí jako velmi prestižní záležitost. K dispozici měli opory jako McAuleyho, Brunta, Davise, Laffertyho nebo Evanse.

Němci vyrukovali na domácí hráče s Boatengem, Hummelsem, Kroosem nebo Müllerem, dočkali se i Wagner, Rudy nebo Goretzka. Byl to právě záložník Sebastian Rudy, terý už ve druhé minutě načal skóre a poděkoval tak trenéru Löwovi za důvěru. Zpoza vápna se totiž opřel do míče a krásnou ranou otřenou o tyč nedal brankáři McGovernovi žádnou šanci - 1:0.

Pro domácí samozřejmě hodně smutný začátek utkání, ale to neznamenalo, že by skládali zbraně. Museli si však dávat pozor na německé protiútoky. Jeden takový předvedl Sandro Wagner, který si naběhl na centr ze strany a dobře hlavičkoval. Brankář McGovern měl štěstí, že jeho úmysl dobře přečetl. Irové sice hráli hodně houževnatě, ale ani to jim nestačilo. Převaha Němců byla evidentní.

Kvalita byla také na straně hostí a ve 21. minutě Němci přidali druhou branku. Na svědomí ji měl útočník Sandro Wagner, který si opět na hranici pokutového území připravil míč na silnější levou nohu a protože ho nikdo příliš nebránil, měl dost času zamířit - 2:0.

I kdyby domácí chtěli reagovat, Němci jim to svou aktivitu prostě nedovolovali. Thomas Müller se málem prosadil díky své technice i dravosti, o to samé se ke konci první půle pokoušel Julian Draxler. Také vzadu Němci neměli mnoho potíží a snad jen časté napadání dvojice Brunt - Lafferty jim nedovolovalo usnout.

Pět minut před koncem prvního poločasu sehráli domácí jednoduchou a rychlou kombinaci po straně, po níž následoval centr do vápna. Obránci Německa nepokryli právě ideálně nabíhajícího Corryho Evanse a ten zakončoval. Jednak ale nebyl v ideální pozici a jednak čaroval brankář ter Stegen, který balon vyrazil!

Koncem první půle si hosté vytvořili ještě dvě zajímavé šance, jenže Sandro Wagner ani jeden z centrů netrefil ideálně. Do šaten šli přesto mnohem spokojenější favorizovaní Němci. Rovněž úvod druhé půle patřil právě jim, i když zakončení Toniho Kroose mělo ke gólu hodně daleko (doslova). I nadále se ale Němcům dařilo elegantně kombinovat.

Pět minut po změně stran se centr Sandra Wagnera dostal k Thomasi Müllerovi, který se málem prosadil! Jeho dobře trefená hlavička ale skončila na skvělém zákroku domácího brankáře McGoverna, který balon do sítě nepustil! Domácí fandové hnali své miláčky do útoku a často jim k bouřlivému potlesku stačilo jen to, když útočníci Irska napadali rozehrávku Němců.

Němcům vedení o dvě branky stačilo a zdaleka již nebyli tak aktivní, jak to vypadalo v prvním poločase. Stále si ale domácí museli dávat pozor. Jako když střídající Emre Can vypálil po nahrávce od Toniho Kroose, nebo když se stejný hráč dostal dvacet minut před koncem k odraženému míči.

Ani domácí nebyli bez šancí. Střídající Conor Washington dostal nahrávku do pokutového území a poté, co se zbavil stoperů, mu zbývalo jen zamířit. Podařilo se mu vypálit, jenže ve vyložené šanci přestřelil bránu! Potrestat jeho zaváhání mohl Leroy Sané, jenže i když překonal Evanse, levačkou netrefil bránu.

Výsledek byl nakonec pro domácí trochu krutý, protože pět minut před koncem završil skóre ještě Joshua Kimmich, jehož volej McGovern nezachytil. Domácí se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu, když centr od rohového praporku přiletěl na hlavu McAuleyho, který hlavičkoval. Jeho pokus tečoval mimo dosah ter Stegena Josh Magennis.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele