Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
06.10.2016 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Wales si z Rakouska veze remízu 2:2

Jeden z šlágrů čtvrtečního kola kvalifikačních zápasů mezi Rakouskem a Walesem rozhodně nezaostal za očekáváním. Velšané ve Vídni hned dvakrát vedli, ovšem nakonec se musí smířit pouze s bodem za remízu 2:2, neboť na trefu Allena a vlastenec Kevina Wimmera dokázal pokaždé promptně odpovědět Marko Arnautović. Ve vedení skupiny D tak nadále díky lepšímu skóre zůstává Wales, ovšem se čtyřmi body mu na záda dýchají vedle Rakušanů také Irové se Srby...

Na střeleckou listinu se sice tentokrát Gareth Bale nepodíval, ovšem i tak byl jedním z hlavních strůjců velšského úspěchu, neboť obě gólové akce hostí začaly právě u hvězdy Realu Madrid. Nejprve Bale parádně pronikl po levé straně hřiště a kvalitním centrem způsobil v rakouské obraně takový zmatek, že zpola odražený míč napálil z voleje do sítě parádní ranou Joe Allen. Hned vzápětí sice po rovněž skvostné kolmici Davida Alaby srovnal hlavou nabíhající Arnautović, ovšem ještě do přestávky si hosté znovu vydobyli jednobrankový náskok.

Tentokráte nezastavitelný Bale využil svých schopností házet dlouhé auty do šestnáctky soupeře, a přestože si James Chester zprvu na brankáři Almerovi vylámal zuby, vyražený míč trefil upadnuvšího Kevina Wimmera a zamířil neomylně do rakouské sítě. Tři minuty po změně stran však velšská obrana nečekaně zaspala a Arnautović se zničehonic řítil sám na brankáře Hennesseyho, jehož i s trochou štěstí zvládl propálit na konečných 2:2.

Rakušané sice na rozdíl od svého čtvrtečního soka na mistrovství Evropy ve Francii vypadli po chybých výkonech hned v základní skupině, ovšem na poli kvalifikačních zápasů táhnou již čtyřletou sérii bez porážky na domácí půdě a usilovali dokonce o desáté vítězství za sebou.

Kdo očekával opatrný počátek zápasu a taktickou bitvu, musel být výrazně překvapen. Oba týmy si totiž hned v úvodních minutách vytvořily gólové příležitosti, které jen taktak neskončily gólem. Na velšské straně musel Hennessey zasáhnout proti hlavičce Wimmera, zatímco Gareth Bale reflexivní tečí Davisem nastřeleného míče takřka ideálně usměrnil míč mezi tři tyče, avšak brankář Almer vytáhl skvostný zákrok a prudkou hlavičku dokázal jednou rukou vyškrábnout nad břevno.

Přesto se hosté záhy dočkali průlomu skóre. Po dvaadvaceti minutách hry Bale unikl na levém kraji domácí obraně a jeho centr do ohně si našel Chris Gunter, jenž hlavou předložil střeleckou příležitost dobíhajícímu Allenovi. Záložník Stoke se vytasil se špičkovou křižnou ranou z voleje přesně k tyči, na niž neměl nárok zasáhnout ani výtečný Almer.

Jen šest minut nato bylo znovu vyrovnáno. David Alaba ideálně načasoval jemný kolmý centr za velšskou obranu, na nějž si naběhl Marko Arnautović a drobnou tečí hlavou usměrnil míč mimo dosah vyběhnuvšího Hennesseyho. Po uplynutí pětačtyřiceti minut se ale Velšané přece jenom dočkali poločasového vedení, neboť Baleův dlouhý aut zakončil Chester prudkou hlavičkou do Almera, od jehož nohy míč pinballově doputoval přes smolaře Wimmera za brankovou čáru.

V osmačtyřicáté minutě se Joe Allen tak trochu proměnil z hrdiny zápasu na vrchního viníka bodové ztráty, neboť jeho mizernou zpětnou přihrávku stoperům vystihl aktivní Arnautović a tváří v tvář Hennesseymu i s tečí dobíhajícího bránícího hráče dokázal velšského brankáře obstřelit. Rakušané sice měli ve zbytku zápasu více ze hry, ovšem vítězný gól se jim už vstřelit nepodařilo, a tak atraktivní zápas dvou předních adeptů na postup skončil remízou 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 kvalita je jinde

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita je jinde?

Reagovat
adoxx

Ano na Waleske straně

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele