Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
04.09.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Polsko - Kazachstán 3:0

Polsko nedalo doma Kazachstánu žádnou šanci a hladce si s ním poradilo. O góly se podělili Arkadiusz Milik, Kamil Glik a nakonec také úspěšný penaltový střelec Robert Lewandowski. Poláci tedy nadále ovládají skupinu E o tři body před druhým Dánskem, zatímco Kazachstánu patří až poslední příčka.

Trenér Adam Nawalka dal šanci hodně zajímavé sestavě, v níž nechyběli hráči jako Fabiański, Glik, Rybus, Zieliński, Grosicki, Milik nebo Lewandowski, takže se dalo očekávat hodně ofenzivní představení. A polská reprezentace se snažila divákům takový zážitek dopřát hned od začátku. Po rohovém kopu se dostal k míči ve vápně stoper Glik, který však tvrdou ranou minul branku hostí.

Posléze se hra trochu uklidnila a oba týmy budovaly svou pozici. Lépe to šlo Polákům, kteří byli jasnými favority a svého soupeře kvalitativně jasně převyšovali. Jejich dominance se projevila už v 11. minutě utkání, když z levé strany nacentroval Grosicki do vápna a balon se dostal po další nahrávce k volnému Arkadiuszovi Milikovi. Mladý útočník patřící italské Neapoli se nemýlil a poslal domácí do vedení.

Brankář David Lorija měl plné ruce práce také s další šancí Areka Milika. Tentokrát volil urostlý útočník ránu z přímého kopu, po níž se balon krásně snášel pod břevno, a brankáře hostí pořádně protáhl. Deset minut před koncem málem Poláci vstřelili další branku. Kdysi se ozývaly hlasy tvrdící, že Lewandowski s Milikem hrát nemohou. Dnes se ukázal opak hned několikrát.

Robert Lewandowski krásnou patičkou přistrčil míč Milikovi, který mohl postupovat sám na Loriju. Jenže brankář zasahovat naštěstí pro hosty nemusel, neb míč mířil mimo! Konec první půle se nezvratně blížil a Polsko mělo jasnou převahu. Stejným tempem pokračovali domácí také po změně stran a Kazachstán chvílemi vypadal jako hodně dezorientované dítě.

Jen dvě minuty po návratu hráčů ze šaten se Arek Milik nechal zapomenout obranou hostí na hraně ofsajdu a Kazachstán měl velké štěstí, že vytáhlý útočník ve skluzu těsně nedosáhl na balon od Grosickiho. Stejného hráče vyzval o pár minut později Robert Lewandowski a Grosicki pořádně vyprášil rukavice brankáři Lorijovi!

V 73. minutě byl Robertu Lewandowskimu upřen regulérní gól. Zkušený hrot totiž vypálil z volného přímého kopu a brankář Lorija míč nevyrazil. Balon přešel celým objemem brankovou čáru, ale podle názoru sudích žádná branka nepadla. Polákům to nemuselo vadit dlouho, protože o minutu později vstřelili další gól. Piotr Zieliński centrem z rohového kopu našel obránce Kamila Glika a ten navýšil vedení - 2:0.

Pár minut před koncem se zastřeloval Arek Milik ještě jednou, tentokrát po krásném pasu ze strany. Jeho hlavička ale prolétla těsně vedle! Přesto jsme se dočkali ještě jedné branky. Robert Lewandowski byl faulován ve vápně soupeře a sám se postagvil k nařízené penaltě. Tu také bezpečně proměnil a také on se zapsal na listinu střelců. Polský tým porazil Kazachstán bez potíží 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Knight_in_fire

3:0

Reagovat
Knight_in_fire

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele