Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Nizozemsko - Bělorusko 4:1

Nizozemsko dnes večer podalo skvělý výkon a nasázelo hostům z Běloruska čtyři branky. Dvě z nich měl v první půli na svědomí Quincy Promes, ke kterému se po pauze přidali ještě Klaasen a Janssen. Hosté kontrovali kosmetickou úpravou díky brance Riose.

Nizozemsko dostalo další šanci ukázat, že minulá kvalifikace na ME ve Francii byla jen chvilkovým poblouzněním a výpadkem. Že se hráči znovu koncentrují a jsou připraveni do boje. V domácím utkání se střetli s Bělorusy, kteří chtěli rovněž bodovat. Trenér Blind nehodlal ponechat nic náhodě a postavil poměrně silnou sestavu. Od prvních minut si pobyt na hřišti vysloužili Strootman, Sneijder, Klaasen, Bruma, Blind nebo Promes s Janssenem.

Bělorusko nechtělo jen bránit a spoléhalo na hráče jako Karnilenka, Harbunow, Sivakow, Korzun nebo Majewski s Riosem. Od úvodních minut ale bylo naprosto jasné, kdo že tu dnes bude pánem. Karsdorp hledal ve vápně Janssena a ten těsně minul. Do šance dostal také Kevin Strootman, který si po dlouhé kalvárii užívá každou chvíli na hřišti. Jeho levačka ale minula tyč. Brankář Harbunow nevěděl, kam dřív skočit. Po kolmici od Wijnalduma jej otestoval i Janssen.

Promes vybojoval ve vápně míč a nabídl ho opět Janssenovi, jeho střelu ze tří metrů zablokoval Sivakow. Jedinou světlou šanci Bělorusů za prvních patnáct minut spálil Majewski, který hlavičkoval hodně vedle. Ačkoli byli Nizozemci jasně aktivnější, na první branku jim víceméně nahráli hosté. Po akci Janssena se míč dostal přes několik zmatkujících obránců hostí k Promesovi, který propálil Harbunowa - 1:0 pro domácí.

Oranjes byli jednoznačně na koni a dál útočili. Daley Blind předvedl další krásný pas na Vincenta Janssena, ale ten nezakončil přesně. Sneijderův centr ze standardní situace našel přesně nohu stopera Van Dijka, kterému však sudí odpískali ofsajdové postavení. Jeho gól tedy nemohl platit, i když o správnosti tohoto výroku můžeme díky záběrům pochybovat. Po třiceti minutách bylo s hosty ještě hůř. Centr od rohového praporku totiž propadl k Promesovi, který i díky teči Majewského rozvlnil síť!

Krátce před změnou stran se málem prosadili i Bělorusové, když Krivec poslal krásným pasem do úniku Gordejčuka, který přeloboval brankáře Stekelenburga. Jenže jeho dloubáček zamířil ke smůle hostí mimo tři tyče! Bělorusové museli přidat, pokud chtěli docílit branky. Podařilo se jim to hned na začátku druhé půle. Karnilenkův pas totiž propadl před Stekelenburga, kde jej do sítě poslal Rios!

Naděje hostí tak ještě žily. Ty však Nizozemci následně zadupali. Michail Sivakow se totiž u vlastního vápna nechal obrat o míč Quincym Promesem, který nesobecky posílal míč na Janssena. Střela nové akvizice Tottenhamu sice skončila na tyči, ale od ní se odrazila zpět do hřiště. Tam byl v pravou chvíli na správném místě Davy Klaasen, který dorazil balon do sítě - 3:1.

Nakonec se dočkal i Vincent Janssen, který byl dnes hodně aktivní. Po několika zdlouhavých kombinacích si Janssen vzal míč, proběhl s ním přes dva obránce a ještě krásnou ranou otestoval pevnost sítě! Nizozemci hráli v pohodě a domácí fanoušci konečně viděli kvalitní podívanou. A nebylo to zdaleka vše.

Gól chtěl hodně dát i Georginio Wijnaldum, který předvedl své umění a krásnou ranou nechal vyniknout Harbunowa. Vstřelení branky se nedočkal ani Kevin Strootman, přestože i on byl velmi blízko. Van Dijk zase mířil hlavou těsně nad hostující bránu. Nizozemci opět slaví, Bělorusové padli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1....3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
pawelFCB

4:0

Reagovat
vanGomm

Nedá se moc očekávat,že bude Holandsko znovu opakovat podobnou blamáž co v kval. na EURO 2016.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele