Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
26.03.2017 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Malta - Slovensko 1:3

Hráči Slovenska po špatném vstupu do kvalifikace dokázali potřetí za sebou zvítězit a po polovině odehraných zápasů se posunuli na druhou pozici s devíti body. V tomto střetnutí totiž dokázali zvítězit na půdě outsidera skupiny F z Malty po výsledku 3:1 a nacházejí se pouze za suverénní Anglií. Jejich tříbodový zisk se určitě nerodil lehce, duel provázela mírná nervozita a ta nakonec vyvrcholila hned dvěma červenými kartami.

Malta tak po pěti utkáních nemá na kontě ani bod a je beznadějně poslední šestá se skóre 2:13. Náš východní soused se dostal do vedení už po necelých dvou minutách, kdy se prosadil Vladimír Weiss. Ten využil nádherné přízemní kombinace na jeden dotek a finální přihrávky od Adama Nemce, napřáhl těsně za hranicí pokutového území a ukázkovou trefou s pomocí břevna otevřel skóre nedělního kvalifikačního vystoupení.

Domácí trpaslík však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, po necelé čtvrthodině hry totiž vyrovnal Jean Paul Farrugia. Milan Škriniar ve snaze přihrát balón svému brankáři pouze namazal do běhu právě pětadvacetiletému Farrugiovi, který nabídnutou šancí nepohrdl a ze čtrnácti metrů překonal přízemním pokusem bezmocného Kozáčika. Slovensko od této chvíle ještě více přitlačilo na pilu a podruhé do vedení šlo ve 41. minutě.

Po nahrávce od Weisse si posunul míč blíže k brance Ján Greguš a vystřelil z necelých pětadvaceti metrů po zemi. Gólman Hogg chyboval a propustil balón za svá záda do sítě, tento moment si za rámeček rozhodně nedá. Ve druhém dějství se obrázek hry příliš nezměnil, Slovensko si s přehledem hlídalo těsný náskok. Situace se mu ulehčila v 79. minutě, kdy Farrugia při snaze dosáhnout gólu zpracoval míč úmyslně rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Hosté definitivně odrazili snahu soupeře za dalších pět minut, třetí trefu zařídil Nemec. Ten si po rychlé akci naběhl na kolmici od Hamšíka a ve skluzu překonal padajícího Hogga, jenž neměl šanci zasáhnout. Stejný hráč se však zapsal do dějin tohoto zápasu také černým písmem, svůj výběr zbytečně oslabil v první nastavení minutě. Při útočné akci strčil rukama do protihráče a po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do sprch.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
veikko

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0.4

Reagovat
Ebola SVK

ešte že to bola dnes len Malta..... po tomto po slapšom výkone ....by sme padli jak v Skotsku tak v Litve...Milanko dnes si kapánek horel, ešte, že to bola červená a nie 2:2. Vysoké lopty a súboje Škriniarove slabiny....po zemi skvelý ,ale vo vzduchu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele