Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
11.06.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Makedonie - Španělsko 1:2

Historie se opakuje. Španělský národní tým si stejně jako v předešlých vzájemných zápasech odváží z Makedonie všechny body za těsnou výhru s rozdílem jediné branky. O dobrý vstup Španělů do utkání se postaral brzkým zásahem David Silva, jehož ještě do půlhodiny hry doplnil Diego Costa a zdálo se, že je o vítězi zcela rozhodnuto. Další branky už však hosté nepřidali, a naopak po změně stran inkasovali kontaktní gól z kopačky Ristovského a nakonec se museli spokojit s výsledkem 2:1.

Tak jako tak La Roja zůstává v čele kvalifikační skupiny G díky lepšímu skóre před druhou Itálií, přestože národní tým z Apeninského poloostrova rozdrtil v souběžně hraném utkání Lichtenštejnsko 5:0.

Hned po úvodní čtvrthodině se Španělé ujali vedení po své typické kombinační akci, již založil Andrés Iniesta pasem na nabíhajícího Albu, který vybídl ke gólovému zakončení Davida Silvu. Záložník Manchesteru City se ještě zbavil stínujícího Sikova a poté bezpečně překonal i brankáře Dimitrievského. Druhý zásah večera pak přišel v sedmadvacáté minutě a hlavní zásluhy si na něm může připsat Isco. Míčový kouzelník Realu Madrid obelstil dvojici bránících hráčů a naservíroval míč na zadní tyč vstříc Diegu Costovi, pro nějž už nebyl problém uklidit míč do sítě.

Hosté měli ve zbytku utkání i další slibné šance, ovšem Isco se Silvou a Piquém v zakončení neuspěli. Místo pohodového španělského triumfu tak ještě došlo na mírné drama a oživení domácích tribun, neboť v šestašedesáté minutě se zničehonic povedlo Stefanu Ristovskému vlétnout do prostoru za vysunutou španělskou obrannou linií a tvrdou ranou překonal i zaskočeného Davida de Geu. Šlo o jeho vůbec první gól v reprezentačním dresu.

Navzdory inkasovanému gólu si ovšem Španělé závěr utkání přece jen pohlídali, a i když Ramos, Piqué a Costa v dalších střeleckých příležitostech selhali, dospělo utkání k jejich zaslouženému triumfu v poměru 2:1. Patová situace na čele tabulky tak nadále pokračuje a zraky fotbalové veřejnosti již mohou s napětím vyhlížet datum druhého září, kdy se Španělsko utká s Itálií ve vzájemném zápase o přímý postup.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele