Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Makedonie - Izrael 1:2

Opravdu hodně krutou porážku utrpěli reprezentanti Makedonie, kteří se svým soupeřem prohráli i potřetí v řadě. Tentokráte si větší úspěch zasloužili, jenže velké neproměňování šancí a především zahozená penalta z páté minuty nastavení druhé půle se jim hrubě vymstily. Izrael si ve Skopji spravil chuť a po porážce s Itálií získal na své konto své první body.

Jako uragán vlétla Makedonie na svého soupeře od úvodních minut. Hlavně Pandev jednoznačně potvrdil, že reprezentovat svou vlast zcela určitě může i nadále. Během minuty však spálil hned dvě obrovské možnosti. Nejprve mu Alioski přihrál na hranici vápna, odkud domácí kapitán mířil jen vedle vzdálenější tyčky, a o pár chvil později po pasu Alioského trestuhodně pálil nad bránu.

Po čtvrthodině hry se do bližší pozornosti dostali také angličtí rozhodčí v čele s Marrinerem. Nejprve totiž po hlavičce Tibiho do tyčky zastavili izraelskou akci kvůli ofsajdu a jen o pár chvil později zkazili radost dokonce skórujícímu Nestorovskému na druhé straně z naprosto stejného důvodu. Nutno podotknout, že obě rozhodnutí byla v danou chvíli tím správným řešením.

Izrael se poprvé zaradoval ve 25. minutě. Golasa našel nadýchaným bochánkem nabíhajícího si Hemeda, který hlavou uklidil míč bez větších problémů za záda gólmana Bogatinova. Tohle inkasování mužstvo kouče Igora Angelovského pořádně nakoplo a po půlhodině hry začalo pořádně řádit. Hosté se do konce poločasu prakticky jen bránili.

Po půlhodině hry vymyslel další dobrý pas z levé strany Alioski, jenž na zadní tyči našel Mojsova, ten ale jako by se šance zalekl a namířil svůj pokus jen nad. O čtyři minuty později se k zakončení ze střední vzdálenosti dostal Petrovič, toho však dokázal vychytat Goresh. A stejně si hostující brankář počínal vůči zahranému přímému kopu Hasaniho.

Dvě minuty před přestávkou Izrael z ničeho nic udeřil a protivníkovi jasně ukázal, jak být produktivní. Po rychlém brejku N. Bitton svým pasem zleva našel Ben Haima II, který osamocený v šestnáctce obehrál Bogatinova a zacílil do poloprázdné svatyně. Zkraje druhého dějství mohl definitivně zlomit odpor soupeře Zahavi, avšak na Bogatinova nevyzrál.

Druhé dějství už tolik gólových možností nenabídlo. Nestorovski ještě hlavou Goreshe nepřekonal a ani střídající Ibraimi se svou dělovkou mířící na bližší tyč neuspěl. Snížit se podařilo až Nestorovskému v 63. minutě. Ten zachytil střelu Spirovského v pokutovém území, dobře si míč zpracoval a podél padajícího Goreshe rozvášnil většinu makedonských fanoušků na tribunách.

Od té doby však v útoku balkánský celek vůbec nezářil. Možná mu začaly pomalu a jistě docházet síly, možná že izraelská obrana začínala nacházet recept na svého soupeře. Až v nastavení Makedonci zcela odmítli možnost získat alespoň bod. Tibiho počínání ve vápně bylo penaltové a následovalo též vyloučení. Jenže náhradník Jahovič poslal střelu z pokutové značky jen do brankáře Goreshe.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele