Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
09.10.2016 20:45 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Makedonie - Itálie 2:3

Itálie opěvuje hrdinu Cira Immobileho. Proti domácím Makedoncům se totiž Italové trápili a prohrávali, ale rozhodujícím faktorem byl právě útočník římského Lazia. V rozmezí patnácti minut totiž vsítil dvě branky a postaral se o cenné vítězství.

Italové chtěli konečně prorazit, protože pod vedením nového trenéra se i vlivem mnoha změn v sestavě zatím neprosazují s takovou lehkostí. Proti Makedonii měli být jasnými favority, třebaže trenér Ventura dal šanci některým nepříliš často využívaným hráčům. Do útoku se postavila nově utvořená dvojka Immobile - Belotti, kterým kryli záda Candreva, Bernardeschi Verratti nebo Bonaventura.

Proti Italům se chtěl trefit především domácí útočník Ilija Nestorovski, který italskou Serii A velmi dobře zná díky aktuálnímu působení v Palermu. V Itálii dlouho působil také jeho zkušenější kolega Goran Pandev. Právě ten se pokoušel o první útok, který mu ale nevyšel. Pak už se do šancí dostávali spíše hosté. Na centr zprava si naskakoval Immobile, na vysoký míč ale nedosáhl. O ránu z větší vzdálenosti se pokusil také Antonio Candreva.

Domácí volili taktiku rychlé kombinace a protiútoků. Jeden z nich táhl a posléze zakončil Ezgjan Alioski, který pelášil s míčem u nohy na bránu zkušeného veterána Gianluigiho Buffona. Jenže jeho střela zamířila jen do boční sítě! O pár momentů později měl legendární brankář Gigi Buffon velké štěstí. Zpoza vápna trefil konstrukci Nestorovski, který se chtěl ukázat. Právě ve chvíli, kdy se domácím dařilo, Italové zasáhli.

Centr od rohového praporku se snášel před brankáře Martina Bogatinova, kam si naskočil Andrea Belotti. Mladý útočník však místo hlavičky volil zakončení volejem a nedal Bogatinovi žádnou šanci zasáhnout! Pro mladíka ve službách FC Turín to byl první gól v seniorské reprezentaci.

Domácí chtěli okamžitě odpovědět a využít toho, že italský střed příliš nefungoval. Z dálky vystřelil domácí Alioski, jeho rána se ale nepotkala s přesností. Immobile chtěl vysunout Belottiho za obranu, ale nahrávku nezvládl. Krátce před poločasem pak ještě hlavičkoval osamocený Bonaventura, ale jeho zakončení mířilo těsně vedle. Druhá půle ale zcela jasně patřila domácím.

Minimálně tedy prvních dvacet minut. Nejprve chybovali hostující záložníci, míč převzal Ilija Nestorovski a krásnou a především dobře umístěnou střelou nedal brankáři Buffonovi šanci! To ale nebylo všechno, protože Italové zažívali totální výpadek. Další chyba v záloze, další ztráta míče. Přes Nestorovského se balon dostal k Pandevovi, který ve druhé vlně našel Ferhana Hasaniho. Ani s jeho střelou si Buffon neporadil a Italové byli v šoku!

Trenér Ventura reagoval nasazením Parola se Sansonem, ale domácí málem vstřelili třetí branku. Po rozehrání přímého kopu si na přihrávku naběhl Mojsov, kterého vychytal brilantní Buffon! A to byl signál k ofenzívě. Ciro Immobile sice ve vápně upadl, ale okamžitě vstal, převzal centr ze strany a poslal balon do sítě - 2:2.

Italové se chopili šance a útočili. Zleva si na střed seběhl Sansone a prudce vystřelil. Mířil na zadní tyč, ale nepřesně. Pak se Italové dočkali gólu Marca Parola, který ale kvůli lehkému ofsajdu nebyl uznán. Když už se zdálo, že se body budou dělit, zasáhl opět famózní Immobile. V minutě 90. si totiž na centr ze středu pole naběhl schovaný útočník Lazia, kterému výběr místa nedělá problém. Obránci jeho pohyb nezaregistrovali a Immobile skóroval podruhé!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele