Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
13.11.2016 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Memphis Depay spasil v Lucembursku Nizozemce

Memphis Depay se stal nizozemským hrdinou, protože právě on rozhodl kvalifikační utkání proti Lucembursku. Domácí s favoritem dlouho hráli nerozhodně a teprve nástup mladého hráče Manchesteru United utkání výrazně ovlivnil. Nizozemci si tak díky střídajícímu hráči zajistili tři body.

Zápas mezi Lucemburskem a Nizozemskem měl jasného favorita, o tom nemohlo být sporu. Pro hosty mělo jít o snadný zisk tří bodů a zlepšení skóre, ale zabralo jim to překvapivě mnoho práce. A to přesto, že jsme se v sestavě hostí dočkali hráčů jako Robben, Klaassen, Wijnaldum, Stekelenburg nebo Dost se Sneijderem. Hosté byli jednoznačně lepším týmem a jejich ofenzivní akce dávaly smysl, měly tempo a rychlost. Většinu z nich táhly po straně krajní beci, od jejichž pasů bylo domácí obraně horko.

Arjen Robben, který do utkání nastoupil s kapitánskou páskou, po průniku sice vybojoval rohový kop, ale z něj hosté neudeřili. V desáté minutě byl Robben v obrovské šanci, když dostal míč v pokutovém území a rychlým zakončením protáhl brankáře Schona! Ten se musel ukázat ve skvělém světle a ránu vytěsnil mimo! O chvíli později si Robben uprostřed pokutového území parádně naskočil na centr Blinda, ale v záklonu nemířil přesně.

Krátce poté byl v akci zase Robben, který ničil obránce domácích. Zkušený křídelník prostrčil míč na Klaassena a ten se zničehonic zjevil před Schonem. Jenže k jeho obrovské smůle měl Schon dnes skvělé reflexy! Deset minut před koncem první půle se konečně hosté ujali zaslouženého vedení v zápase. Arjen Robben převzal míč na hraně ofsajdu, ale sudí se rozhodl nechat ruku dole a v akci pokračovali hosté. Robben si krásnou střelou poradil a brankáře Schon byl překonán!

Pak ale domácí se štěstím srovnali. Joshua Brenet nestíhal svého soka ve vápně a musel jej faulovat. Zodpovědnost při rozehrání pokutového kopu na sebe vzal Maxime Chanot a překonal zkušeného brankáře Maartena Stekelenburga!

To byl pro Nizozemce velký šok, na který nedokázali chvíli reagovat. Nizozemci prostřídali a odešla dvojice Wesley Sneijder - Arjen Robben, místo kterých se do hry dostali Memphis Depay s Stevenem Berghuisem. Právě prve jmenovaný převzal aktivitu Robbena a hrozil. Byl i u akce Brumy, který nacentroval z levé strany, jenže Klaassen hlavičkou mířil jen do brankáře Schona.

O mnoho úspěšnější byl právě Memphis Depay, který si naběhl před bránu domácích a po krásném pasu ze strany od Daleyho Blinda hlavičkoval hodně důrazně. Především ale přesně takže brankář Schon neměl šanci zasáhnout - 2:1.

Depay byl hodně aktivní a kromě náběhů do vápna či kombinací se ukázal také několika střelami. Jeh technické pokusy však likvidovala obrana domácích, popřípadě Depay mířil mimo. Blízko ke gólu měl také střídající Berghuis, který střelou z otočky protáhl brankáře Schona. Necelých deset minut před koncem utkání si Virgil van Dijk vykoledoval faul na svou osobu, k míči se postavil opět Memphis Depay a krásnou ranou poslal míč přesně k tyči!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusim x

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele