Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
08.10.2017 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Litva - Anglie 0:1

Anglický národní tým ani na závěr kvalifikace mistrovství světa nepoznal chuť porážky a potvrdil už tak jasnou pozici lídra skupiny F výhrou v Litvě. O jediný gól nijak zvláště strhujícího klání se postaral již v první půli Harry Kane, a to z pokutového kopu. Víc toho již hráči Albionu nepředvedli a brankář Jack Butland měl nakonec ve Vilniusu možná více práce, než sám čekal.

Navzdory skvostné bilanci devětatřiceti kvalifikačních utkání bez porážky tak Angličané stále mají do ruského šampionátu na čem pracovat. Zajímavým testem schopností týmu Garetha Southgatea by mohly být přátelské zápasy ve Wembley, kam v listopadu zavítají fotbalové mocnosti jako Německo či Brazílie.

Debutů v reprezentačním dresu se dočkali Harry Maguire či Harry Winks, kteří rozhodně nezklamali, a právě první zmiňovaný měl v úvodu zápasu šanci připsat si i premiérový gól, ovšem nepodařilo se mu v nadějné pozici pořádně hlavičkovat. Místo toho byl v permanenci anglický gólman Jack Butland, jenž musel být na pozoru při pokusech Sernase či Verbickase.

A byl to zrovna Verbickas, který dle sudího Grinfelda po pětadvaceti minutách hry fauloval ve vlastní šestnáctce Deleho Alliho a hosté dostali zničehonic výhodu pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Harry Kane, který tvrdou ranou přesně k tyči poslal Anglii do vedení a připsal si již patnáctý gól v posledních deseti zápasech za klub či národní tým.

Ani po změně stran se žádný atraktivní fotbal během deštivého večera v hlavním městě Litvy nekonal, o čemž svědčí nepřesná rána Alliho či nešťastný zásah Michaela Keanea, který si nebýt Butlandova pozorného zákroku mohl vsítit vlastence. Domácí brankář Setkus pak musel zasahovat proti nadějné hlavičce Creswella a trio Kane, Alli i střídající Sturridge si připsalo po jednom nepřesném pokusu. Když v závěru neproměnil vůbec největší šanci Litvy Deivydas Matulevicius a Sturridge vzápětí rovněž v zakončení neuspěl, skončilo utkání Litvy s Anglií těsnou výhrou hostí 1:0.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele