Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.10.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Izrael 0:1

Izrael potvrdil úlohu favorita a půdě trpaslíka z Lichtenštejnska, nicméně i přes absolutní statistickou převahu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Jedinou trefu vsítil krátce po dvaceti minutách hry, poté se na více nezmohl. V tabulce skupiny G zůstal na čtvrté pozici s dvanácti body a hůře už skončit nemůže, naopak na třetí Albánii má manko jednoho bodu. Domácí výběr je i po devíti zápasech stále poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:35.

Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran hodně opatrná, vzápětí šel do vedení z první větší možnosti Izrael. Autorem branky se stal Eitan Tibi, který využil rohového kopu z pravé strany a následné hlavičky z osmi metrů. Brankář Jehle fantasticky vyrazil balón do strany, jenže proti dorážce právě dobíhajícího Tibiho již neměl nárok. Neuběhla ani minuta a favorizovaní hosté se mohli dostat do dvoubrankového vedení zásluhou Meliksona.

Ten se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky a s brilantním zákrokem se opět musel vytáhnout Jehle. Izrael v celém utkání herně dominoval, míč držel téměř ze sedmdesáti procent a přímo na branku vystřelil hned devětkrát, naopak Lichtenštejnci neprověřili gólmana Harushe ani jednou. Ve 44. minutě se po hezké kombinaci octil ve stoprocentní možnosti Atar, ale jeho zakončení bylo příliš laxní a Jehle si výtečně poradil.

Obrázek hry se vůbec nezměnil ani po přestávce, v 50. minutě měl na kopačce druhý gól Izraele do té doby nevýrazný Hemed. Třicetiletý útočník anglického Brightonu vystřelil z otočky ze zhruba dvanácti metrů a jeho tvrdou ránu mířící přímo pod břevno dokázal famózní Jehle jednoruč odvrátit nad svou branku. Po hodině hry poprvé a naposledy vystrčili růžky domácí, na rohový kop Burgmeiera si naběhl Erne a hlavičkoval do boční sítě.

Ve zbývajícím průběhu se diváci na stadionu Rheinpark ve Vaduzu dočkali ještě jedné velké šance. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem hlavičkoval zcela osamocený Tibi pod horní tyčku a nebýt dalšího neskutečného zásahu Jehleho, tak by to bylo o dvě trefy. Hosté si pak hubený náskok pohlídali až do konce, na závěr kvalifikace přivítají jistě postupující Španělsko. Lichtenštejnsko bude bojovat o premiérové body v Makedonii.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele