Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.06.2017 20:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Kosovo - Turecko 1:4

Trošku to dřelo, ale Turecko nakonec odváží z takzvaného Kosova všechny tři body po hladké výhře 4:1. Výkon celku z Malé Asie byl suverénní asi jako je suverénní Kosovská republika, Turci ale dokázali vytěžit z minima maximum - pět střel jim stačilo na čtyři branky.

Tabulka ve skupině I je díky tomu parádně zamotaná - tabulku vede Chorvatsko jen o skóre před Islandem. Dva body za nimi je pak právě Turecko a ještě navíc Ukrajina.

První poločas byl v albánském azylu docela vyrovnaný, a to i přesto, že Turecko otevřelo skóre už v šesté minutě a mohlo směřovat už od úvodu k jasnému triumfu, když Volkan Sen hlavou prodloužil do sítě centr Kaldirima. O čtvrt hodiny později ale rozehrál rohový kop Rrahmani a Valon Berisha taktéž hlavou vyrovnal.

Rozhodující trefu ale po půlhodině hry zařídil teprve devatenáctiletý Cengiz Under, jenž se držel trendu předchozích minut a do Selcukova rohu trknul taktéž svou palicí. Gólman Kosova Ujkani krátce po přestávce vystřídal a jeho náhradník Nurković se příliš nevyznamenal. Hned první střelu Buraka Yilmaze propustil pod tělem a bylo to 3:1.

Konečný výsledek zařídil prudkou ranou z bezprostřední blízkosti Ozan Tufan, jenž si do vápna přiklepl Yaziciho přihrávku a napálil míč pod břevno. Chvíli poté ještě dovršil kosovský zmar červenou kartou Bernard Berisha.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip: prerušený zápas pre divácke nepokoje + nejaký ten dron

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele