Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
05.09.2016 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslabená Itálie zvládla utkání v Izraeli

Italové sice nedohráli v jedenácti mužích, ale tři body jsou nakonec jejich. I přes početní oslabení po vyloučení obránce Giorgia Chielliniho se jim povedlo ukořistit tři body a vyhráli na horké půdě soupeře. V Haifě jim k tomu stačily zásahy Pellého, Candrevy a Immobileho.

Domácí Izraelci vstoupili do kvalifikace špatně, protože proti oslabeným Italům si mohli připsat více bodů. Svěřenci trenéra Giampiera Ventury se ale nakonec ukázali v tom nejlepším slova smyslu a porazili domácí tým 3:1. Fotbalový velikán, který se snaží probojovat si cestu zpět na vrchol, změřil síly s Izraelem, který se po delší odmlce chce ukázat. Dnes se mu to ale navzdory výhodné pozici příliš nedařilo.

V týmu domácích nastoupili mimo jiné Hemed, Kayal, Zahavi nebo Bitton s Ben Haimem. Italové nastoupili s osvědčenou sestavou, která čítala znamenitá jména jako Buffon, Barzagli, Bonucci nebo Verratti v obranné linii. O útočení se starali hráči jako Eder, Pellé, Candreva nebo Parolo. Trenér Ventura stál před velkým testem, protože na jeho osobu jsou po nahrazení Antonia Conteho kladeny velké nároky.

Italové začali hodně zajímavě a zostra, protože zasypali svého soka střelami a pokusy, které sice nekončily v bráně, ale měly k tomu velmi blízko. Samozřejmě útočil i Izrael, ale nedostával se do zakončení tak často. A když už ano, tak to končilo v zámezí. Hemed se dostal do zakončení, ale byl těsně bráněn a nakonec ani branku Itálie netrefil. A tak se aktivity ujala Itálie. Graziano Pellé stál na konci útočné akce, kterou začal obránce Antonelli. Italové se tak ve 14. minutě dostali do vedení!

Pak se Eder dostal k hlavičce ve vápně Izraele, po centru z pravé strany, míč ale pouze přizvedl a ten skončil v autu. Po třiceti minutách se Italové dočkali další šance, kterou beze zbytku proměnili. Bitton totiž fauloval ve vlastním pokutovém území Bonaventuru a sudí odpískal okamžitě pokutový kop. K němu si stoupl Antonio Candreva, který se nerozmýšlel a s přesností napálil míč do sítě - 2:0.

Ihned ale Izraele snížil, což se Italům vůbec nelíbilo. Dokonce protestovali, ale u sudího to bylo marné. Zkušený obránce Chiellini chyboval v rozehrávce, k míči se dostal po přihrávce Hemeda Tal Ben Haim a snížil na rozdíl jediné branky!

Od té doby se Izrael snažil srovnat krok s Italy, ale ti se spoléhali na propracovanou defenzivní linii. Rozuzlení mohlo přijít krátce před koncem první půle. Nový hráč Interu Milán Antonio Candreva hlavičkoval po centru z pravé strany, ale brankář Goresh špičkami prstů vytěsnil na roh! A tak se skóre neměnilo, což se Itálii hodilo. Izrael totiž zapnul všechny zbylé motory.

Pouhé tři minuty po změně stran se Italové málem dočkali další branky, která mohla definitivně rozhodnout. Obránce Leonardo Bonucci dlouhým, ale zároveň přesným pasem přes celý hřiště našel Edera, který přeloboval Goreshe. Jenže jeho zakončení mířilo těsně vedle tyče! Brankář Gigi Buffon se pak na druhé straně musel natáhnout po střele Bittona, která nakonec nemířila do kýženého prostoru.

Deset minut po změně stran si ale Italové celou situaci řádně zkomplikovali, protože zbrklý obránce Giorgio Chiellini dal prostor emocím a nešetrně fauloval i v místě, kde nemusel. Toho si sudí všiml a odpískal druhou žlutou kartu. Po hodině hry toho Izrael mohl využít. Davidzada posílal z levé strany pas před branku, což brankář Buffon nedokázal lapit. Naštěstí pro něj míč propadl přes celé vápno.

Dvacet minut před koncem se na hřišti ukázal italský střelec Ciro Immobile, který měl hodně velkou chuť hrát. Právě ten zkoušel vybojovat míč na útočné polovině, jenže to se mu nakonec nepovedlo. Sedm minut před koncem se mu ale povedl další gól, který byl rozhodující. Právě dobíhajícímu Immobilemu sklepl míč spoluhráč Pellé a hráč Lazia se dostal sám před Goreshe. Toho prostřelil a slavil třetí branku!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Mořská vosa

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Marv

0:1 Pelle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele