Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
24.03.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Irsko - Wales 0:0

Ostrovní klání Irska s Walesem sice nabídlo vyostřenou, a především napínavou podívanou, ovšem výsledná bezbranková remíza značí pro oba zúčastněné takřka pocit porážky. Ten je navíc ještě umocněný irskou ztrátou vážně zraněného kapitána Seamuse Colemana a na velšské straně zase vykartováním Garetha Balea s Neilem Taylorem do nadcházejícího zápasu o všechno na půdě vedoucího Srbska...

Jak Irsko, tak Wales sice nadále v kvalifikaci drží neporazitelnost, jenže v případě družiny Chrise Colemana jde již o čtvrtou remízu v řadě a ztráta na první Srby tak již v případě Velšanů činí čtyři body. Irové za lídrem skupiny D zaostávají pouze o skóre, ovšem na páteční duel budou pohlížet jako na ztrátu dvou bodů, umocněnou vážným zraněním klíčového hráče. Seamus Coleman totiž trávník Aviva Stadium opustil na nosítkách se zlomeninou nohy po nešetrném zákroku Neila Taylora, který po právu uviděl červenou kartu.

První půle ještě mnoho napínavých momentů nepřinesla. Wales sice kontroloval hru, ovšem proti pevné irské obraně, zatažené před vlastním pokutovým územím, si nedokázal vytvořit ani jednu slibnou šanci. Když už se zdálo, že se k ní přece jen dostane po brilantním Baleově pasu Taylor, zradilo krajního beka hostí zpracování. Na druhé straně se málem prodral k zakončení z rohového kopu Shane Long, ovšem nakonec mu k dosažení míče scházelo pár decimetrů.

Po změně stran už ale Velšané přece jenom procitli z dosavadní šedi a začali branku Darrena Randolpha přece jenom ohrožovat. Baleovy rány zdálky ovšem k úspěchu nevedly a Taylorova hlavička skončila mimo tři tyče. Oba zmínění hráči se pak do zápasových statistik zapsali ještě jiným způsobem. Nejprve Bale uviděl za faul na Johna O'Sheae žlutou kartu, která jej vyřadí ze zmíněného klíčového zápasu v Srbsku, a Taylor si chvíli nato vedl ještě hůře, když nevybíravě trefil skluzem Seamuse Colemana, za což uviděl rovnou červenou kartu, zatímco pravý bek Evertonu opustil trávník se zlomenou nohou na nosítkách.

Domácí v závěrečné dvacetiminutovce přešli do ofenzivy a McCleanově tečované ráně nescházelo mnoho, aby skutečně otevřela skóre, avšak navzdory oslabení se k největší šanci zápasu dostali Velšané. Povedený průnik Garetha Balea takřka z poloviny hřiště ovšem k úlevě domácího publika skončil pouze ranou do tyče, a tak se oba celky musí spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

Přání jakákoliv výhra Éire!! Tip však 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele