Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

Reportáž

Gruzie - Wales 0:1

Wales nakonec zvládl utkání v Gruzii a domů si veze tři body. Zajistila mu je jediná branka utkání, o kterou se postaral mladý útočník Tom Lawrence krátce po změně stran. Domácí sice hráli odhodlaně, ale na tuto branku už odpovědět nedokázali. Wales tímto výsledkem vytvořil tlak na první Srby, kteří jsou vzdáleni jen bod.

Už od prvních minut se hosté ujali aktivitu a chtěli utkání co nejdříve rozhodnout ve svůj prospěch. Především duo Ramsey - Allen se za nepřítomnosti hvězdného útočníka Garetha Balea často pokoušelo nahradit jeho přínos pro tým a kvalitu v kombinaci. O chvíli později Lawrence poslal nádherný pas na Ramseyho, který byl úplně sám před brankářem Loriou, jenže balon trefil prachbídně!

Hostující obrana nebyla příliš zatěžována a centry, které občas letěly do jejího pokutového území, zkušení hlavičkáři jako Williams nebo Davies bez potíží odvraceli. Gruzie sice občas převzala aktivitu a hodně kombinovala, ale její finální fáze byla naprosto bez nápadu, takže brankář Wayne Hennessey nemusel řešit nic složitého.

Aron Ramsey se hodně činil a po třiceti minutách poslal nádherný balón do vápna. Pohotový Sam Vokes sice střílel z první, jenže nakonec jen těsně vedle! Deset minut před koncem celkem neakční první půle se opět připomněl Tom Lawrence, který vypálil bez přípravy zpoza vápna. Jeho rána jen prosvištěla kolem břevna domácí brány! Na Walesu bylo hodně vidět, jak moc touží vstřelit první branku.

A to se jim vyplatilo. Do druhého poločasu vystartovali opět aktivnější hosté z Walesu a pět minut po pobytu hráč na trávníku se dočkali zaslouženého vedení. Balon si za vápnem navedl mladý střelec Tom Lawrence, který se nemýlil. Přesnou dělovkou propálil vše před sebou a poslal hosty do vedení - 1:0 pro lepší a nyní již i spokojenější Velšany!

Prakticky deset minut z druhého poločasu už bylo pryč, než se Gruzie alespoň trochu rozkoukala a začala opět hrát. Tou dobou už mohli hosté vést o dvě branky, ale Lawrence druhou trefu z dost podobné situace nepřidal. I když se domácí hráči začali postupem času stále více osmělovat, Velšané bránili s velkým přehledem a klidem. Celý tým se výborně vracel, takže se Gruzii do plných hrálo hodně těžko.

Když už se náhodou domácí dostali do slibné šance, jako například Merebašvili dvacet minut před koncem, vše bylo zakončeno tragikomickým pádem těsně před zakončením. O chvíli později se po individuální akci snažil vystřelit Džaba Kankava, jenže do rány mu skočil obětavý stoper Williams a celou akci domácích tím pohřbil. I proto nakonec hosté odjíždí z Gruzie spokojení a coby vítězové.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Houfi

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele