Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
03.09.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šok v Toulouse: Francie s Lucemburskem uhrála pouze remízu 0:0

Měl to být jen další poklidný krok za postupem, místo toho však francouzský národní tým prodělal tvrdý otřes. Les Bleus totiž na domácí půdě uhráli pouze bezbrankovou remízu s fotbalovým trpaslíkem z Lucemburska, přestože se na trávníku vyměnili všichni hvězdní forvardi v čele s Antoinem Griezmannem či Kylianem Mbappém. Po nedávné suverénní výhře nad Nizozemskem tak má trenér Didier Deschamps hodně o čem přemýšlet, postup na mistrovství světa ještě Francouzi stále nemají ani zdaleka zajištěný...

Přestože konečné statistiky v držení míče 75:25 či počtu střel 31:3 hovoří jasně pro domácí, nelze říci, že by Lucemburčané nedokázali sami zahrozit - brankáře Llorise dokonce v závěru musela podržet nastřelená branková konstrukce. Země galského kohouta sice nadále zůstává na čele skupiny A a postup na ruský šampionát má pořád ve svých rukou, ovšem náskok na druhé Švédsko se již ztenčil na jediný bod. Šanci mohou znovu cítit i třetí Nizozemci.

První půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Zdánlivě nezadržitelný průlom skóre dokázal úspěšně oddalovat hostující brankář Jonathan Joubert zákroky proti střelám Griezmanna s Pogbou, zatímco na druhé straně z nebezpečné pozice pálil Daniel Da Mota a Lloris měl štěstí, že tuto ránu stihla francouzská defenziva ještě zablokovat. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za bezbrankového stavu.

Ani po změně stran však góly nepřicházely a Didier Deschamps ještě před hodinou hry nasadil na trávník Comana s Lacazettem místo nevýrazného Mbappého a Girouda, ovšem ani to nakonec nestačilo. Joubert se totiž v lucemburské bráně překonával, jak ukázal proti pokusu Sidibého, a když už na hostujícího brankáře vyzrál Paul Pogba, skončila jeho hlavička jenom na břevně. Vzápětí mohlo být pro nevěřícnou Francii ještě hůř, když napřáhl Rodrigues a rozezvučel pravou tyč.

Zápas Davida s Goliášem tak skončil remízou 0:0, která je však pro Lucemburčany samo o sobě obrovským triumfem. Po nedávné výhře nad Běloruskem prožívá tým Luca Holtze dost možná nejlepší týden v celé své fotbalové historii.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 1.00 ...toto je zatim ten nejvetsi trapas v dejinach fotbalu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
smazaný uživatel

to byl porad mensi trapas... nez DOMA v sile Francie s druhym nejdrazsim hracem sveta

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

kez by toto ty m*dka liny cerny stalo prvni misto a nasledne i postup - nic vic si nezaslouzi

jakmile nedas cernochovi miliony... tak jediny co predvede je lenost

Reagovat
Adhol

další zamindrákovanej xenofob

Reagovat
smazaný uživatel

tak me prosimte rozeber pricinu remizy 0-0 doma s LUCEMBURSKEM

PS: xenofob? ... ja se jako neceho bojim timto prispevkem? ty ses vtipnej... az to boli

Reagovat
Benfica

ak nie xenofób, tak neonacista alebo fašista a určite sk*rvený rasista

Reagovat
smazaný uživatel

geluju si vlasy... takze by me nacci asi mezi sebe nevzali to jsou ti chytrolini... pro ktery je kazdej jinej nazor - mozna kontroverzni - hned fasistickej... strasne jednoduchy tito lidi

Reagovat
Benfica

aha takže rasizmus je v poriadku?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz nevysel xenofob ani fasista... tak to zkousis s rasistou?

budes mit i nejakou dalsi nalepku... az ti vyvratim i toto?

Reagovat
Benfica

čítaj s porozumením ale to nazis nezvládajú..

Reagovat
cepinzcegamy

není, protože všichni jsme stejní, přece!!! Respektive by se akorát měl vyhladit bílý, zdravý, pracující, heterosexuální muž, neb jen ten je zdrojem veškerého útlaku. Genocidou k míru!!!

Reagovat
smazaný uživatel

LOL. Jestli opravdu někdy vypukne třetí světová, tak to vůbec nebude konflikt mezi státy, ale prostě pokus vyvraždit všechny potraty používající slova "rasismus" a "xenofobie" prakticky na všechno, co se jim nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

presne... tito idioti delaji svet v posledni dobe tak zkazenym... zvracenym a problemovym mistem

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

je jasný , že cihi měl na Francii vsazeno, jinak by tu takhle nehisterčil . Každýmu může být jedno jestli ten zápas skončí plichtou nebo vítězstvím Lucemburska ., pouze ten kdo projel prachy tu takhle může vyvádět... Nemáš vsázet takový krávoviny

Reagovat
HunterRomario

Ty meleš krávoviny.

Těžko by si asi vsadil na Francii, když sázkovky vypsaly kurz 1,00.

Reagovat
Sw!fty

Proc by si nevsadil? Znam radu lidi, ktera si vsadi na 1-2 riskantni zapasy a zbytek doplni tutovkama - a ono to par stovek hodi i tak..

Reagovat
HunterRomario

Ale asi ne v kurzu 1.00.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi trochu mimo... asi nevíš že se dá vsadit počet golu poločas a jiné různé varianty .. proč meleš že jednička byl kurz 1.... trochu mimoň

Reagovat
HunterRomario

Jo, pravda, to jsem nedomyslel. Případně se dala vsadit výhra o více gólů...Sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

jezis co resite?proste si hraci vsadili a odchodili to.vi ze postup si v klidu ukopou

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele