Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
11.06.2017 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Finsko - Ukrajina 1:2

Ukrajina se na vítězství ve Finsku tuze natrápila, nakonec ale severského soupeře těsně udolala. Skóre otevřel chvíli po pauze Jevhen Konopljanka, jenže dvacet minut před koncem utkání vyrovnal finský žolík Joel Pohjanpalo. O třech bodech pro Ukrajinu nakonec rozhodl jiný střídající útočník Artem Besedin.

Ševčenkovi svěřenci se díky tomu udrželi v kontaktu se špičkou tabulky. S jedenácti body na kontě zaostávají za třetím Tureckem jen o skóre, lídři Chorvatsko a Island jsou pak vzdáleni pouhé dva body.

První poločas utkání zahájily dvě nepřesné rány na obou stranách, kdy se nejprve netrefil finský Lam a posléze pálil mimo i Malinovskij. První střelu na bránu měl na svědomí v pětatřicáté minutě Jevgen Seleznev, ale brankář Hrádecký neměl velké potíže.

Gólman z Bratislavy kapituloval až po změně stran, kdy Jarmolenko uvolnil ve vápně Malinovského, jehož pokus ještě Hrádecký kryl. Dorážka Konopljanky už ale skončila v síti. Ukrajinská hvězda málem věnovala gól i Finům, po jeho nepřesném pasu ale Pukki trestuhodně přestřelil.

Přesto se domácí celek dočkal kýženého vyrovnání. Ve dvaasedmdesáté minutě si Rakitskij málem vstřelil vlastní gól, míč putující od břevna každopádně už sklepnul přímo do branky Pohjanpalo. Jenže Ukrajinci se nevzdali a za pouhé tři minuty vstřelili vítězný gól. Rakitskij tentokrát výtečně nacentroval a Besedin vskutku pozoruhodnou hlavičkou takřka u země rozhodl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

Nic jiného než vítězství nepřipadá v úvahu,teda pokud chceme alespoň hrát baráž...0:1.

Reagovat
Ranoth

chceme ? co ses ukrajinec ?

Reagovat
Rarášek

Výborně, odhalil si ho.

Reagovat
HullCity

První reprezentační gól pro Besedina,paráda!!

Reagovat
smazaný uživatel

no nastesti jsme to zvladly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele