Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
02.09.2017 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Finsko překvapivě zdolalo Island

Chorvatsko může být v klidu, neboť z trůnu sesazeno nebylo. Island, který si brousil zuby na první místo, totiž překvapivě padl ve Finsku. Jedinou trefu utkání měl již v osmé minutě na starosti zkušený záložník Alexander Ring, na jehož gól už nikdo neodpověděl.

Island plánoval převzít od Chorvatska první místo v tabulce, ale potřeboval k tomu porazit domácí Finsko. To rozhodně nebylo favoritem, ale utkání začalo ve velkém stylu. Island jeho nástup vůbec nestíhal. Utkání mělo českou stopu, protože hlavním arbitrem byl sudí Královec. Gól pískal už po osmi minutách a trochu překvapivě padl do sítě favorizovaného Islandu.

Finsko mělo šanci na zahrávání přímého volného kopu a míč si vzal na starost Alexander Ring. Ten se rozeběhl a poslal balon do břevna, od nějž se míč odrazil rovnou do sítě! Brankář Halldórsson byl absolutně bez šance - 1:0 pro Finy.

Stejný hráč se ještě jednou během dvaceti minut zastřeloval, ale tentokrát už tak přesně nemířil. Stejně se vedlo také Perparimu Hetemajovi, který působí ve finské reprezentaci i přes příslušnost ke svému rodnému Kosovu. Záložník italského Chieva Verona se po samostatném úniku rozhodl pro dělovou ránu, která ale zamířila mimo tři tyče!

Duel mezi Hetemajem a brankářem Halldórssonem se odehrál také před koncem první půle, ale vyšel z něj lépe brankář. Je pravda, že utkání bylo poměrně ostré a několikrát musel sudí Královec sahat do kapsičky pro karetní upomínku toho, kdo je na hřišti autoritou.

Po změně stran se Island podle očekávání vrhl do útoku, jenže narážel na často obětavou práci obrany domácího Finska. Gylfi Sigurdsson například vypálil velmi dobře z patnácti metrů, ale do jeho rány mu skočil Sparv. A Islandu vůbec nepomohl Rúrik Gíslason. Střídající hráč totiž dostal v 73. minutě žlutou kartu za faul a jen o tři minuty později svůj akt opakoval Byl tudíž vyloučen a Islandu docházely možnosti.

Početní výhodu nevyužil Ring, který pár minut před koncem zajímavě pálil. Narazil na brankáře Hannese Halldórssona, který díky svým zkušenostem brankář pohotově zachytil. Srovnat mohl minutu před koncem Gylfi Sigurdsson, jenže hráč Evertonu pálil těsně vedle brankové konstrukce, takže skóre už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele