Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
11.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Černá Hora 0:1

Dánsko doma zklamalo a prohrálo s Černou Horou. Hostům na stadionu Parken v Kodani stačila jediná branka k výhře, jejím autorem se po třiceti minutách stal Fatos Bećiraj. Černá Hora díky třem bodům a lepší obraně ovládá skupinu E.

Dánsko nasadilo poměrně silnou sestavu, v níž figurovala jména jako Schmeichel, Kjær, Christensen, Højbjerg, Eriksen nebo Fischer. Ani hosté nepřijeli s úmyslem jen bránit, i když zatím dostali jen jednu branku. Od prvních minut se na plac dostali Savić, Tomašević, Vukčević, Jovetić nebo Bećiraj. Dánové začali poměrně aktivně, centrovaný míč po hezké kombinační akci ale Viktor Fischer nedopravil na místo určení.

Peter Ankersen pak předvedl skvělou individuální akci a dostal se až do zakončení, Mladen Božović ale jeho ránu kryl. Černohorci předváděli velmi dobrý výkon v obraně a dokazovali, že jejich skóre není náhodné. Před tímto duelem se pyšnili jedinou obdrženou brankou a šesti vstřelenými góly. Další z nich chtěl přidat Stevan Jovetić, ale tento zkušený kapitán a ofenzivní hráč stál v ofsajdu.

Dánové to zkusili opět, když Delaney teatrálně upadl v pokutovém území a hlasitě volal po penaltě. Sudí Undiano Mallenco jeho prosby nevyslyšel, ale Dánsko pokračovalo v akci. Na Ankersenův centr naskočil Yussuf Poulsen a mířil hlavou vysoko nad branku. Velmi dobré utkání odehrál obránce Stevan Savić, který na pozici stopera likvidoval jednu šanci soupeře za druhou.

Když se Dánsko chystalo k tlaku, hosté najednou udeřili. Kapitán Stevan Jovetić potáhl útočnou akci svého týmu, lobem překonal dánskou obranu a našel za ní kolegu Bećiraje. Ten si míč zpracoval a rychlou střelou překonal brankáře Kaspera Schmeichela! To byl pro domácí šok, protože aktivita byla jednoznačně na jejich straně.

Christian Eriksen vypálil zpoza pokutového území, jeho rána ale zamířila vysoko nad Božovićovu branku. V závěru první půle málem domácí srovnali, když Thomas Delaney našel skvělým pasem nabíhajícího Yussufa Poulsena, který v těžké pozici pálil těsně vedle tyče! Do druhé půle museli domácí změnit přístup, chybělo jim také trochu štěstí. To pokoušel i Christian Eriksen, který vypálil z dálky a Mladen Božović jeho střelu vyrazil mimo.

Brankář Mladen Božović se musel mít na pozoru po další akci Dánů. Ani několik hlaviček jej neohrozilo, ale pak se k míči dostal Andreas Christensen, který z voleje mířil těsně vedle pravé tyče! Tlak Dánska se stupňoval a k dalšímu zákroku byl přinucen brankář Božović, který musel skvěle likvidovat ránu Fischera. Hodně aktivní byl Yussuf Poulsen, který protlačil přes několik hráčů míč k Thomasi Delaneymu. Ten však v obrovské šanci z vápna poslal míč mimo!

Dánsko sice hrálo výborně, ale vždycky selhalo v té rozhodující fázi. Další Delaneyho šance byla opět zmařena, Christian Eriksen vypálil z přímého kopu skvěle a Božović musel opět do akce. Celou snahu domácích pak korunoval střídající Andreas Cornelius, který se dostal k hlavičce po centru z pravé strany a rozezvučel břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
HunterRomario

2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele